Салат Курка під шубою
Салат Курка під шубою відмінно підійде, як для святкового столу, так і для повсякденної трапези. У салаті використовується відварене куряче філе. Салат формується шарами, де курка викладається нижнім шаром, зверху її покриває повітряні шари з сиру і яйця, саме від цього і з’явилася така назва. Для кислинки і пікантності в смаку в салат додаємо мариновані грибочки, вони чудово доповнюють сухе куряче філе.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Куряче філе – 200 г
- Печериці мариновані – 200 г
- Твердий сир – 100 г
- Яйце куряче – 3 шт
- Майонез – 3-4 ст.л
- Кріп – за смаком
- Сіль за смаком
Покроковий процес приготування:
1. Підготуйте продукти за списком.
2. Куряче філе заздалегідь відваріть до готовності в підсоленій воді. Приблизний час варіння становить 15 хвилин з моменту кипіння води. М’ясо дістаньте з бульйону, охолодіть, наріжте невеликими кубиками. Викладіть м’ясо першим шаром салату.
3. Зверху змастіть курку майонезом по всьому периметру.
4. Мариновані гриби дістаньте з маринаду, видаліть прянощі. Гриби наріжте пластинками, викладіть на курку, змастіть майонезом.
5. Яйця відваріть круто, акуратно відокремте жовтки від білків. Білки натріть на дрібній тертці, покрийте ними печериці, зверху нанести шар майонезу.
6. Твердий сир натріть на дрібній тертці, стружкою присипте білок, також змастіть майонезом.
7. Зверху салат покрийте подрібненими жовтками. Дайте йому постояти 1-2 години в холодильнику, щоб салат пропитался і охолов.
8. Перед подачею салат прикрасьте маринованими грибами і свіжою зеленню. Смачного!