Для цього пирога духовка не потрібна: рецепт кращого (на мій погляд) «сметанника»

«Сметанник» — це, безумовно, ніжне і дуже смачне страва. Багато випікають його, але мені подобається рецепт приготування без духовки. Готується досить просто, виходить ніжно і красиво. Примітно, що багато інгредієнтів, та й сам вийшов торт, потрібно витримувати в холодильнику, так що відразу поласувати десертом вийде.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине Гніздо

Приготування заварного крему

Для начинки потрібно взяти такі інгредієнти:

  • два яйця;
  • чотириста грамів сметани;
  • 50 грам кукурудзяного крохмалю;
  • 150 грам цукру;
  • сто грам вершкового масла;
  • десять грам ванільного цукру.

У каструлю потрібно викласти цукор. Краще додати до нього невелику дрібку солі. Додаємо крохмаль. В принципі, можна взяти картопляний крохмаль або ж борошно. Але найбільш ніжний варіант виходить з кукурудзяним крохмалем. Перемішуємо інгредієнти віником, додаємо два яйця і знову змішуємо продукти. Тепер потрібно ввести сметану і знову гарненько змішати.

Відправляємо каструлю на плиту, готуємо на повільному вогні, помішуючи, поки крем не стане густим і не з’являться бульбашки. Тепер знімаємо масу з плити. Поки крем ще гарячий, потрібно ввести вершкове масло і ванільний цукор. Останній можна додати і раніше, але тоді аромат у торта буде менш яскравим.

Знову все добре розмішуємо, щоб масло розійшлося. Накриваємо крем харчовою плівкою, щоб вона прилягала до крему. Ставимо каструлю в ємність з холодною водою, щоб крем став кімнатної температури.

Основа для пирога і збірка десерту

Щоб зробити основу для пирога, потрібно подрібнити триста грам шоколадного печива, додати сто грам розтопленого вершкового масла. Повинна вийти липка крихта, якщо вона не збирається, то можна ввести ложечку молока.

Роз’ємну форму потрібно змастити маслом, застелити дно і бортики рукавом для запікання. Тепер третина крихти кладемо на дно, вирівнюємо і ущільнюємо. З іншого третини крихти робимо бортики висотою близько трьох сантиметрів.

Викладаємо начинку. Зверху посипаємо залишками крихти, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо на шість годин на холодильник.

Не вдається скопіювати.