Простий прийом завдяки якому ваша м’ясорубка завжди буде заточена

Фарш, який робиш сам, набагато відрізняється від покупного. Точно знаєш при цьому, що сюди не поклали нічого зайвого. І м’ясо вибираєш хорошої якості, а не (самі знаєте що).

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Щоб розмолоти швидко м’ясо, потрібна хороша м’ясорубка, а скоріше – її гостро заточені ножі.

Сьогодні ми Вам розповімо як це робити без сторонньої допомоги.

Для цього вам знадобиться лише лист дрібнозернистого наждачного паперу.

Принцип роботи м’ясорубки полягає в тому, що м’ясо перемелюється між гвинтом і сіткою.

Це як робота ножиць – папір ріжуть два дотичних леза.

Можна провести експеримент. Вирізати смужку паперу і вставити в дірочку сітки, покласти зверху гвинт і провернути його, як би зрізаючи папір. Якщо гвинт і сітка не заточені, папір просто зігнеться і прослизне між ними.

Точно так само і м’ясо погано перерізується і намотується на рухому частину.

Отже, як правильно точити:

Важливо покласти лист наждачного паперу на абсолютно рівну поверхню. Це може бути невеликий аркуш скла.

Взяти гвинт і злегка натискаючи робити кругові рухи проти годинникової стрілки, поки поверхня не стане блискучою і відполірованою.

Ті ж самі обертання зробити з сіткою. Ці оброблені поверхні при складанні м’ясорубки треба з’єднувати завжди разом цими сторонами, при цьому буде створюватися ефект самозагострювальних ножиць.

Тобто сітку завжди треба ставити однією стороною!

Все наточене, і тепер можна продовжити експеримент. Так само просунути в сітку смужку паперу і провернути через неї гвинт. Папір зріже, як лезом.

Тепер треба добре промити під водою детальки, і можна користуватися новою м’ясорубкою.

Цей спосіб заточки підходить як до механічних, так і до електричних м’ясорубок.

Не вдається скопіювати.