Мандаринова панна котта

Мандаринова панна котта – легкий, освіжаючий і дуже смачний святковий десерт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Інгредієнти

Вершковий шар:

  • Вершки 33% – 400 мл
  • Йогурт – 400 мл
  • Желатин – 1 ст.л.
  • Білий шоколад – 1-2 плитки (за смаком)
  • Цукор – за смаком
  • Ваніль / ванільний цукор – за бажанням

Мандаринове желе:

  • Мандарини – 750 г + 1-2 шт. для прикраси
  • Желатин – 25 г
  • Цукор – за смаком

Для прикраси / за бажанням:

  • М’ята – 1 гілочка
  • Білий шоколад – 3-4 шматочки

Покроковий рецепт з фото

Мандаринова панна котта – простий, невигадливий в приготуванні і дуже апетитний святковий десерт. Приготований на основі вершків і йогурту, десерт володіє неймовірно спокусливим вершковим смаком і кремовою, шовковистою текстурою.

Ніжна, вершкова основа цього десерту прекрасна вже сама по собі, але в поєднанні з спокусливими нотками білого шоколаду, прикрашена соковитим і барвистим мандариновим желе, часточками свіжих фруктів, вона стає просто незабутньою на смак. Такий легкий, яскравий і приємно освіжаючий десерт стане справжньою окрасою святкового столу. Спробуйте!

Підготуйте інгредієнти за списком.

Желатин підготуйте згідно з інструкцією на упаковці. Я використовую швидкорозчинний желатин, і просто заливаю 1 ст.л. желатину 3-4 ст.л. гарячої води, а потім перемішую до повного розчинення. Якщо желатин погано розчиняється, можна помістити ємність з желатином на кілька секунд на водяну баню і злегка прогріти. Процес піде набагато швидше.

З’єднайте вершки і йогурт, перемішайте і доведіть практично до кипіння. Приготувати цей десерт можна і виключно з вершків, але мені в цей раз хотілося зробити його трохи легшим, тому частину вершків я замінив менш жирним йогуртом.

У гарячу суміш вершків і йогурту, додайте цукор і білий шоколад. Я додаю плитку шоколаду, і для більшої солодкості – кілька столових ложок цукру (за смаком). Шоколад в цьому рецепті я використовую як приправу – крім солодощі, він надає і аромат, і смаковий відтінок. За бажанням, також додайте трохи ванілі.

Потім, помішуючи, тонкою цівкою влийте розтоплений желатин.

Ретельно все перемішайте, процідіть суміш і розлийте по порційних формам (мені подобається подавати такий десерт в широких склянках або в келихах).

Злегка охолодіть суміш, а потім помістіть десерт в холодильник ще на 2-2.5 години, для того щоб вершковий шар повністю застиг.

Можна надати десерту малюнок, встановивши келихи під нахилом на час охолодження.

Приготуйте мандаринове желе. Очистіть мандарини і вичавіть з них сік. Я подрібнюю мандарини в блендері, а потім проціджую через сито, відокремлюючи оболонки часточок і насіння.

До отриманого соку додайте за смаком трохи цукру. Перелийте в каструлю і на середньому вогні прогрійте, помішуючи до повного розчинення цукру. Кип’ятити сік не потрібно, достатньо того, щоб він був гарячим – так в ньому краще розчиниться желатин.

У гарячий мандариновий сік додайте швидкорозчинний желатин і ретельно все перемішайте, до повного розчинення желатину.

Злегка охолодіть суміш, а потім додайте в форми з охолодженою вершковою основою.

Зачекайте кілька хвилин, і коли мандаринове желе почне застигати – викладіть часточки мандаринів. Потім знову помістіть десерт в холодильник, для остаточного охолодження.

Коли желе застигне, десерт можна подавати до столу. За бажанням, готовий десерт можна прикрасити, додавши дрібку натертого білого шоколаду і гілочку м’яти.

Мандаринова панна котта готова! Смачного!