Тісто, з якого завжди виходять хрусткі чебуреки з бульбашками
З дитинства обожнювала чебуреки, які смажили в чебуречній недалеко від будинку. Вони завжди були дуже хрусткими, повністю покритими бульбашками. Нещодавно навчилася готувати таке ж тісто. Улюбленим рецептом мені хотілося б поділитися з вами.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Що знадобиться
Для приготування тіста, з якого вдасться посмажити смачні та хрусткі чебуреки, я беру мінімум найпростіших інгредієнтів:
- борошно — 0,5 кг;
- майонез — 100 г;
- кип’ячена вода — 250 мл;
- сіль — щіпка.
Варто зазначити, що додавання майонезу в тісто для чебуреків — це відносно нова ідея, яка, на мій погляд, вельми вдала. Вся справа в тому, що в майонезі містяться такі інгредієнти, як олія і яйце. Саме вони роблять тісто дуже ніжним і хрустким. Воно просте в роботі: абсолютно не липне до рук і дуже легко розкочується.
Технологія приготування
Для приготування тіста я завжди використовую тільки кип’ячену, але остудженою воду: наливаю її в миску, а потім додаю сіль і майонез. Розчинивши кристали солі, починаю акуратно вводити попередньо просіяне борошно, паралельно перемішуючи масу спочатку віночком, а потім, у міру загустіння маси, ложкою. А в самому кінці вже роблю це руками.
Місити тісто слід до тих пір, поки воно не стане еластичним. На це йде близько 10 хвилин. Після цього залишаю його в спокої на півгодини, накривши рушником, а сама беруся за приготування фаршу для начинки.
Коли тісто трохи полежить, я поділяю загальну масу на невеликі кульки однакового розміру, після чого розкочують кожен з них тонким шаром. Далі йде стандартна процедура викладки начинки і формування чебуреків. Смажити вироби з такого тіста потрібно з двох сторін по 3-5 хвилин.
Головний секрет бульбашок і красивого кольору
Не так давно я дізналася, що секрет численних бульбашок на поверхні чебуреків криється зовсім не в якомусь особливому рецепті тесту, справа в іншому. Виявляється, ці вироби покриваються апетитними бульбашками тому, що в процесі смаження їх поливають киплячою олією, який черпають прямо в казанку.
Правда, на ділі сильно старатися не варто — надто часте поливання призводить до того, що чебурек швидко роздувається і лопається.
А тепер кілька слів про красивому золотистому кольорі чебуреків. Щоб вони виглядали апетитно, потрібно додати трохи пива або цукру в олію для смаження.
Готові чебуреки не потрібно відразу викладати на тарілку для подачі. Для початку дайте олії стекти — для цього помістіть вироби на паперовий рушник або грати.