Смачний гуляш з гарніром, такий, як нам колись готували в дитячому садку. Рецепт давній, але досі актуальний
Усі пам’ятають, як колись в школі і садочку нас годували дуже смачними котлетами, запіканками, чи гуляшами з гарнірами. Не знаю чому, але ті страви запам’яталися мені на все життя.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Українці Сьогодні
І сьогодні якраз у мене той самий гуляш як в садку з пюре картопляним і овочами на пару.
Рецепт дуже простенький – в сковорідку наливаємо 2-3 ст. л олії, додаємо 1 велику цибулину порізану дрібними кубиками, обсмажуємо. Яловичину або свинину 500 -700 г порізати кубиком, додати до зажарки, тушкувати 5 хвилин на середньому вогні.
Потім додати 1 морквину, потерту на крупній тертці, і трохи води або бульйону. Тушимо близько 45 хвилин накривши кришкою.
Далі додаємо лавровий лист, сіль, перець мелений, 1 ст. л. томатної пасти, тушкуємо ще 30 хвилин.
За цей час в сковорідці обсмажуємо 2 ст. л. муки помішуючи, щоб не згоріла, (повинен бути колір борошна – як кава з молоком). Остудити. Заливаємо заливкою.
Заливка – у невелику кількість води або бульйону додати 2 зубка часнику (натертого на дрібній тертці або дрібно порізані), і 1 ст. л. сметани або вершків. Виливаємо цю заливку в борошно, добре розмішати, і вилити вже борошняну рідину в м’ясо.
Якщо піджарка вийшла густа, потроху розбавляє рідиною (вода, бульйон). Протушкувати 2-3 хвилини, приправити за смаком, виключити.
Подаємо з картопляним пюре або будь-яким іншим гарніром. Виходить дуже смачно!
Рецепт – Ольга Михайлівна Будзан Василик.
Фото – Ольга Михайлівна Будзан Василик.
Смачного вам!