Шпроти в олії за 2 години: робимо з сирої салаки
Замість довгого вибору і покупки шпрот в магазині, їх можна без особливих зусиль зробити вдома. Нам знадобиться сира салака, чорний чай, олія і 2 години часу. Чи не вийде вони просто не можуть.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Основою здебільшого шпротів є салака. Продається вона зазвичай цілком і представляє рибок, довжиною 12-14 сантиметрів. Ми візьмемо її півкіло і спочатку почистимо і промиємо. Ми залишаємо філе, просто прибираючи зайве руками. Промиваємо салаку і укладаємо на дно каструлі, в якій вона потім буде гаситися.
Переходимо до заправки. Вона буде з чорного чай. Заварюємо літр дуже міцного чорного чаю і додаємо в нього сіль і спеції. Варто взяти трохи перцями і ароматних трав, вони дадуть шпротам приємний відтінок.
У каструлю до риби заливаємо 100-150 грамів соняшникової олії, а потім додаємо чай і лавровий лист.
Тепер салаки треба згасити 2-3 години під кришкою на найменшому вогні. Як тільки шпроти охолонуть, їх відразу ж можна подавати на стіл.
Подаємо з чорним хлібом і зеленню. А до магазинним шпротам повертатися після саморобних вже не хочеться, і рецепт напевно попросять повторити.