Змішуємо 4 цибулини з плавленим сиром. Соковитий французький пиріг розбирають швидше м’ясного
Звичайний ріпчаста цибуля може стати основою соковиті цибулевого пирога з м’яким сиром. Якщо цибуля посмажити, а потім змішати з сиром — то він з малоприємного інгредієнта перетворюється в основу для смачного і соковитого пирога. Гіркоти лука в ньому немає ні краплі, зате є приголомшливий вершковий смак, за який його зазвичай цінують, більше ніж м’ясні пироги.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Спочатку зробимо тісто. Ми його замішуємо з додаванням сметани і олії — так воно буде набагато соковитіше, ніж якби там була просто мука з водою. Стакан з гіркою борошна, 3 столові ложки сметани і півпачки масла. Все змішуємо, додаємо трохи солі і ставимо в холодильник.
Перейдемо до начинки. Очищаємо і дрібно ріжемо 4 середні цибулини, промиваємо цибулю спочатку окропом, а потім холодною водою, щоб прибрати гіркоту. Після промивання додано цибулю на сковороду і смажимо на зовсім невеликому вогні на сковороді з соняшникова олію і вершковим маслом протягом півгодини. Він повинен стати дуже м’яким.
Поки цибуля пасерують, змішаємо начинку. Для неї беремо м’який вершковий сир або сирок. Його потрібно приблизно 250 грамів. Додаємо сюди білок від двох яєць і спеції, після чого перемішуємо.
Тепер можна діставати тісто і почати робити основу пирога. Поділяємо тісто на 2 частини — одну прибираємо в холодильник, вона піде на стінки і верх пирога, і починаємо займатися низом. Розкачуємо корж розміром трохи більше форми для випічки і товщиною 5 мм. Тепер його потрібно злегка запекти — ставимо форму з нижнім коржом в духовку на 200 градусів на 10 хвилин.
Поки основа випікається, змішаємо підсумкову начинку. Лук якраз дійшов на сковороді до потрібного стану. Він повинен бути слешка прозорим і м’яким на дотик. Змішуємо його з сиром до однорідності.
Дістаємо форму з духовки і викладаємо в неї начинку. На цьому етапі можна додати в неї ще трохи молока або вершків для соковитості. Закриваємо начинку другим коржом з тіста і змащуємо жовтком від 2 яєць, білки яких ми вже використали.
Випікаємо пиріг ще півгодини при 200 градусах.
Готовому пирогу даємо трохи охолонути, після чого його можна відразу подавати. Він прекрасно зберігається в холодильнику, але потім не збудьте його злегка розігріти.