Смачний і оригінальний салат “Бичок” до новорічного столу
Пропонуємо вашій увазі оригінальний салат “Бичок” до новорічного столу 2021.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда
Необхідні інгредієнти:
- 5 шт. картоплі;
- 1 банка консервованої риби (сайра, сардина, горбуша);
- 1 морква;
- 4-5 яєць4
- 1 ріпчаста цибуля;
- майонез;
- сіль.
Для прикраси:
- маслини;
- зелень;
- чорний хліб;
- часточка лимона або апельсина.
Приготування
Ви вже можливо пробували салат Мімоза. Його готує багато, але у всіх він різний. Відмінність в шарах і навіть інгредієнтах. Пропонуємо правильну послідовність.
Починаємо з підготовки продуктів. Необхідно відварити картоплю, моркву і яйця. Овочі варити в мундирах. Зручно користуватися мультиваркою. Овочі помити, скласти в мультиварку і встановити програму “на пару” на 30 хвилин. Після закінчення часу овочі проткнути ножем, якщо ніж вільно входить і виходить, то готово, але може знадобиться ще трохи часц, якщо овочі великі були. Потім їх треба остудити і очистити.
Консервовану рибу, перекласти в тарілку разом з соком / маслом з банки і розім’яти виделкою. Сік не зливаємо, так як його вбере в себе картопля, яка піде першим шаром. Так буде соковитіше. Цибулю очистити.
Щоб цибуля не гірчила і не викликала печію, якщо кого вона мучить, її необхідно порізати і залити окропом на 1-2 хвилини.
Тим часом натираємо овочі на тертці. Картоплю на крупній. Моркву на дрібній. Жовтки і білки яєць теж натерти на дрібній тертці і скласти в різні тарілки.
Злити воду з циблі і промити холодною водою, відкинути на сито або друшляк.
І так, почнемо збірку салату. Так як у нас Новий рік символ бика, салату надаємо форму голови. Перший шар – картопля. Викладаємо на плоску тарілку половину картоплі. Добре прим’яти зверху. Змастити трохи майонезом і посолити.
Другий шар – риба. Майонез не класти!
Третій шар – цибуля. Зверху риби викладаємо нарізану цибулю, а потім заправляємо майонезом. Ретельно перемішуємо.
Четвертий шар – яєчні білки. Але не всі. Треба залишити 1 білок або навіть 1,5 для формування мордочки бика. Змастити майонезом за бажанням.
П’ятий шар – морква. Не забуваємо утрамбовувати і надавати форму.