Інший маринад для м’яса не визнаю, готую тільки так. М’ясо виходить ніжним: не залишається і шматочка
Багато хто не готують м’ясо після першого невдалого досвіду. Хочу поділитися з вами своїм рецептом маринаду, з яким будь-яке м’ясо для шашлику завжди вийде м’яким, ніжним і соковитим, дуже ароматним.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- м’ясо (свиняча шийка) — 1700 кг;
- цибуля — 2 шт;
- сіль — 3 ч.л;
- олія соняшникова — 2 ч.л;
- перець — 0.5 ч.л;
- мінеральна вода — 250 мл.
Процес приготування
Ріжемо м’ясо шматками по 2 см завтовшки.
Цибулю ріжемо півкільцями. Змішуємо цибулю і м’ясо.
Окремо з’єднуємо олію з сіллю і перцем, вливаємо мінеральну воду.
Заливаємо цим розсолом м’ясо з цибулею і залишаємо на кілька годин.
Порада: я завжди роблю м’ясо заздалегідь, за день і залишаю його маринуватися на ніч. Тоді воно виходить особливо соковитим і м’яким, з рум’яною скоринкою.
Я готую шашлик на решітці, куди я викладають шматочки з цибулею і все добре пропікається, а цибуля не горить.