«Карамельна шарлотка» – цей королівський пиріг ви точно не пробували

Є багато різних рецептів яблучної шарлотки, але цей – один з найсмачніших. Якщо не пробували, обов’язково приготуйте його.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Знадобиться:

  • 3-4 яблука
  • 0,5 ст борошна
  • 3 яйця
  • 5 ст.л. цукру
  • по 1/3 ст вареного згущеного молока, родзинок і горіхів
  • 3 ст.л. соняшникової олії
  • 1 ч.л. розпушувача

Спочатку міксером збиваємо яєчні білки з цукром до стійкої піни. Після, не перестаючи збивати, додаємо жовтки і потроху варене згущене молоко. Далі акуратно вливаємо олію. Вимикаємо міксер і, помішуючи масу віночком, всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.

Яблука миємо, вирізаємо серцевинку і нарізаємо тонкими часточками. При бажанні можете зняти шкірку.

Змащуємо форму, на дно викладаємо яблука, на них горіхи – добре подрібнені волоські і родзинки без кісточок.

Заливаємо зверху тістом, розрівнюємо і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо суха – готово!

Це не просто шарлотка – це королева серед них. Бажаємо приємного апетиту!