«Карамельна шарлотка» – цей королівський пиріг ви точно не пробували
Є багато різних рецептів яблучної шарлотки, але цей – один з найсмачніших. Якщо не пробували, обов’язково приготуйте його.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Знадобиться:
- 3-4 яблука
- 0,5 ст борошна
- 3 яйця
- 5 ст.л. цукру
- по 1/3 ст вареного згущеного молока, родзинок і горіхів
- 3 ст.л. соняшникової олії
- 1 ч.л. розпушувача
Спочатку міксером збиваємо яєчні білки з цукром до стійкої піни. Після, не перестаючи збивати, додаємо жовтки і потроху варене згущене молоко. Далі акуратно вливаємо олію. Вимикаємо міксер і, помішуючи масу віночком, всипаємо просіяне з розпушувачем борошно. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок.
Яблука миємо, вирізаємо серцевинку і нарізаємо тонкими часточками. При бажанні можете зняти шкірку.
Змащуємо форму, на дно викладаємо яблука, на них горіхи – добре подрібнені волоські і родзинки без кісточок.
Заливаємо зверху тістом, розрівнюємо і відправляємо в духовку на 40 хвилин при 180 градусах. Готовність перевіряємо зубочисткою: якщо суха – готово!
Це не просто шарлотка – це королева серед них. Бажаємо приємного апетиту!