7 улюблених страв з дитячих садків

Улюблені страви ще з дитинства. Вам точно сподобаються ці рецепти!

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

1.Ліниві голубці

Інгредієнти:

  • капуста 200 г
  • цибуля 1 шт.
  • круглий рис 1/2 склянки
  • варене м’ясо 200 г
  • рослинна олія 1 ст. ложка
  • сіль

Спершу слід замочити рис протягом 20 хвилин,  ріпчасту цибулю подрібнити й смажити до прозорості на рослинній олії, потім ще додати на сковороду капусту й тушкувати овочі протягом 10 хвилин, регулярно помішувати страву. Відправити сюди рис та трішки залити гарячою водою, а потім ще додати фарш з вареного м’яса. 

2. Картопляна запіканка з м’ясом 

Інгредієнти:

  • Картопля 500 г
  • Яйця 2 шт. 
  • Масло вершкове 60 г
  • Сметана 60 г
  • М’ясо 300 г
  • Цибуля ріпчаста 2 шт. 
  • Сіль, перець

Очистити картоплю й відварити, потім злити воду й розтовкти до стану пюре. Додати сюди яйця, масло, сметану, перець, сіль та все ретельно перемішати. Пропустити через м’ясорубку відварене м’ясо, а на сковорідці смажити подрібнену цибулю в рослинній олії. Додаємо до цибулі м’ясний фарш, солимо, перчимо і смажимо до готовності. Деко потрібно змастити олією, потім викласти половину картоплі. Далі шар з м’яса та цибулі та все накриваємо другою половиною картоплі, розрівнюємо, лопаткою наносимо малюнок. Випікати в духовці, розігрій до 180 градусів, до золотистої скоринки.  

3. Гуляш з підливою 

Інгредієнти:

  • М’ясо (свинина) – 600 г.
  • Цибуля (велика) – 1 шт.
  • Сіль, перець.
  • Вода кімнатної температури – 100 мл+1 ст. л. муки.
  • Лавровий лист.
  • Духмяний перець горошком – 2 шт.
  • Вершкове масло – 1 ч. л.
  • Олія для смаження м’яса.

Покроковий рецепт приготування:

М’ясо потрібно промити під проточною водою та нарізати на шматки. Потім все посолити й залишити на пів години. За цей час очищаємо ріпчасту цибулю від лушпиння та подрібнюємо.

На рослинній олії шматки м’яса до утворення золотистих скоринки, потім додаємо на сковороду цибулю. Продовжуємо смажити ще 5 хвилин, періодично помішуючи інгредієнти. Потім влити сюди стакан води (250 мл), перемішуємо, додаємо лавровий лист, духмяний перець й продовжуємо тушкувати ще 25 хвилин. Якщо потрібно більше часу, то готуйте до готовності.

Тепер готуємо підливу: 100 мл води кімнатної температури змішати з 1 столову ложку муки й вливаємо суміш до м’яса через сито. При цьому потрібно помішувати виделкою інгредієнти на сковороді й довести все до кипіння. Після цього зменшуємо вогонь і продовжуємо готувати не більше 5 хвилин.

В кінці приготування додаємо ще чайну ложку вершкового масла і насолоджуємось з улюбленим гарніром.

4. Тефтелі в соусі 

Інгредієнти:

  • Фарш — 0.5 кг.
  • Рис — 1/2 склянки
  • Цибулина середня — 1 шт. 
  • 1 яйце
  • Сіль на смак
  • Соус: Сметана — 1 ст.л
  • Борошно — 1 ст.л
  • Томатна паста — 1 ч.л. 
  • 1,5 склянки води

Ріпчасту цибулю очистити й змішати з фаршем, посолити. Відварити рис до напівготовності й додати до фаршу. Руками зробити тефтелі, а потім обваляти їх в борошні. На сковороді розігріти рослинну олію та смажити тефтелі по 5 хвилин з кожного боку. Потім долити ще окропу, посолити й тушкувати деякий час. На окремій сковороді підсушити борошно, змішати зі сметаною та томатною пастою, додати трошки води. Готовим соусом полити тефтелі й тушкувати ще 10 хвилин. 

5. Омлет 

Інгредієнти:

  • Яйце (добірне) — 5 шт.
  • Молоко — 250 мл
  • Сіль — 0,5 ч. л.
  • Масло вершкове (для змащування форми)

Змішати в глибокій мислі молоко, сіль та яйця, але ні в якому разі не збивати суміш. Форму для запікання змастити вершковим маслом, а потім вилити готову яєчну суміш на  2/3 висоти. Випікати 30 хвилин при температурі 200 градусів, і перші 20 хвилин не відкривати духовку.

Сирна запіканка по ГОСТу 

  • Сир м’який 500 г;
  • Цукор пісок 100 г;
  • Манна крупа 100 г;
  • Молоко 50 г;
  • Масло вершкове 50 г;
  • Яйця 2 шт.
  1. Сир, цукор, м’яке масло, молоко, манку та яйця змішайте в глибокій мисці та залиште на 40 хвилин.
  2. Змастіть деко олією та перелийте туди сирну масу. Розігрійте духовку до 180° С  та випікайте 30-40 хвилин.

Кілька порад:

— На смак запіканки дуже впливає якість сиру, він не повинен бути кислим або старим.

— Вершечок спеченої запіканки змастіть вершковим маслом або жирною сметаною, тоді скоринка стане ніжною та ароматною.

7. Рибна запіканка 

Інгредієнти:

  • Філе риби — 300 г
  • Молочний соус / Молоко (0,5 ст.),
  • Борошно (1 ч. л.),
  • Вершкове масло (1 ч.л.)
  • Сухарі панірувальні
  • Сіль — на смак

Спершу потрібно відварити рибу: довести до кипіння, а потім ше варити 5 хвилин в підсоленій воді. Вершковим маслом змастити деко й викласти відварену розмолоту рибу. Змішати молоко з яйцем та збити вінчиком. Зверху полити отриманою сумішшю рибу, а потім викласти ще один шар й знову полити соусом.  Зверху рибу посипати сухарями і поставити в гарячу духовку випікатися при 180 градусах. Випікати 20-25 хвилин. Чудово поєднується з овочами.  

Смачного!