Дуже смачний мармелад з гарбуза, за півгодини. Діти з’їдають із задоволенням

Пропоную вашій увазі мармелад з гарбуза — ласощі смачні і корисні, яким сміливо можна пригощати дітей, адже склад у нього абсолютно натуральний. Такий десерт нам не зовсім звичний, але в результаті виходить смачно і цікаво.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Необхідні інгредієнти:

  • гарбуз в очищеному вигляді – 500 гр;
  • апельсин – 1 шт. (~ 250 гр.);
  • цукор – 1 ст. (250 гр.);
  • желатин – 40 гр;
  • холодна кип’ячена вода – 150 гр.

Спосіб приготування

Гарбуз заздалегідь очистити від шкірки і видалити насіння. Нарізаємо його на шматочки.

Тепер замочимо желатин в холодній кип’яченій воді.

Також підготуємо апельсин: розріжемо його навпіл і видавимо з нього сік.

Тепер виливаємо в каструльку апельсиновий сік, додаємо гарбуз і цукор.

Шкірку апельсина теж складаємо в каструлю, вона віддасть свій аромат мармеладу, і мармелад буде смачніше.

На невеликому вогні варимо гарбуз до готовності (це близько 15 хвилин).

Тепер вимикаємо плиту і прибираємо апельсинову шкірку.

Відразу викладаємо в каструлю желатин і розмішуємо до розчинення желатину.

А ось тепер можна прямо в каструлі подрібнити гарбуз занурювальним блендером до однорідності, а можна просто потовкти його товкачем, якщо однорідне стан для вас не принципово.

Якщо в результаті роботи блендера утворилася невелика піна, її прибираємо з поверхні майбутнього мармеладу.

Беремо форму, і вистилаємо її целофаном.

Виливаємо в форму рідкий мармелад і даємо мармеладу застигнути в холодильнику.

Тепер щоб витягти мармелад з форми, посипаємо його зверху цукром і перевертаємо на дошку. Акуратно знімаємо целофан з мармеладу.

Ну і можна або відразу різати мармелад на порційні шматочки, або ще трохи присипати його зверху цукром.

Але хочемо зауважити, що цукор на цьому мармеладі поступово тане.

Ось такий смачний і корисний десерт без особливого клопоту можна приготувати своїм діткам.

Не вдається скопіювати.