Мариновані печериці до Новорічного столу: 3 прості рецепта
Баночка грибочків завжди виручить будь-яку господарку, особливо в період свят. Попереду нас чекають веселощі новорічних застіль і багато готування, тому задуматися про меню та його складові бажано заздалегідь.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.
Мариновані печериці прикрасять стіл як в якості самостійної закуски, так і в складі різних салатів. Пропонуємо кілька рецептів на ваш вибір.
Печериці мариновані
Інгредієнти:
- Печериці 1 кг
- 2 ч. л. сіль
- Цукор 2 ч. л.
- Гвоздика 5-7 шт
- Запашний перець горошком 5 шт
- Чорний перець горошком 10 шт
- Лавровий лист 2-4 шт
- Часник-6-7 зубчиків
- Вода 150 мл
- Рослинна олія без запаху 100 мл
- Столовий оцет 9% 4-7 ст. л.
Приготування:
Бажано придбати маленькі, білі, щільні печериці. Їх достатньо лише помити від залишків землі. Змішайте всі інгредієнти в каструлі, доведіть до кипіння, додайие печериці, знизьте температуру, варіть 7-10 хвилин. Остудіть і залиште наніч в холодильнику. Для подачі на стіл можна в гриби додати цибулю (зелену, ріпчасту або ріпчаста маринований). Гриби можна використовувати для приготування салатів.
Печериці мариновані з коріандром і кропом
Інгредієнти:
- Печериці 400 гр
- Вода 150 мл
- Яблучний оцет 40 мл
- Цукор 1 ч. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Лавровий лист 3 шт
- Часник 3 зубчики
- Кріп 2 гілочки
- Коріандр 1 ч. л.
- Чорний перець горошком 4 шт
Приготування:
Гриби ретельно миємо. Великі ріжемо на дві або чотири частини, дрібні-залишаємо цілими. Готуємо маринад: з’єднуємо воду, оцет, сіль, цукор, всі спеції, кріп і попередньо роздавлені зубчики часнику. Ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Потім відправляємо в киплячий маринад гриби. У процесі варіння гриби пустять сік, так що не варто переживати що мало рідини. Накриваємо каструлю кришкою, доводимо до кипіння і продовжуємо варити на невеликому вогні близько 10 хвилин. Знімаємо з вогню й даємо охолонути. Ставимо в холодильник на ніч, щоб гриби настоялися.
Печериці мариновані по-корейськи
Інгредієнти:
- Печериці 700 гр
- Цибуля ріпчаста 1 шт
- Морква 1 шт
- Цукор 1 ст. л.
- Сіль 1 ч. л.
- Оцет 9% 2 ст. л.
- Олія соняшникова 2 ст. л.
- Перець чорний мелений за смаком
- Перець болгарський 1 шт
- Соєвий соус 1 ст. л.
- Часник 2 зубчики
- Бульйон грибний 1/2 склянки
Приготування:
Якщо гриби досить великі, то порізати їх пластинками, якщо дрібні, то можна залишити так, а можна розрізати навпіл. Порізані гриби залити водою, довести про кипіння і варити 10 хвилин. Поки варяться гриби, нашаткувати на корейській тертці моркву, перець порізати пластинками, цибулю чвертькільцями. Обсмажити в невеликій кількості олії цибулю, потім до нього викласти моркву і перець. Овочі не повинні бути м’якими. Обсмажувати пару хвилин.
Маринад: насипаємо в ємність цукор, сіль, перець, наливаємо соєвий соус, олію, оцет, пів склянки грибного бульйони із грибів. Маринад гріємо до кипіння, але не кип’ятимо.
Зливаємо з грибів воду, зверху викладаємо овочі, видавлюємо 2 зубчики часнику, заливаємо маринадом і перемішуємо. Зручно це робити в скляній банці з кришкою, потім в ній же можна зберігати гриби. Гриби охолоджуємо і можна подавати до столу.