Приготування скумбрії по дуже оригінальному рецепту — для багатьох це стане новинкою

Цей рецепт з свіжомороженої скумбрії дуже схожий на смачні консерви, на сніданок саме те, особливо якщо ви дотримуєтеся правильного харчування.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • Скумбрія свіжоморожена — 1 шт. (вага цілої риби близько 500 грамів)
  • Морква — 1 шт.
  • Цибуля — 1 шт. + 0,5 шт.
  • Сіль — 0,5 ч.л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Перець горошком і запашний перець — по 3 шт.
  • Зірочка гвоздики — 1 шт.
  • Гірчиця — 1-2 ч.л.
  • Вершковий сир або сметана 20% — 100 грамів

Приготування

1. Рибу очистити від нутрощів, відрізати голову і хвіст.

2. У каструлю покласти рибу, розрізану на четвертинки цибулю, моркву — досить крупно нарізану, 2 малих лаврових листки або один великий, 2 горошини запашного перцю, 6 горошин чорного перцю і одну зірочку гвоздики, додаємо половину чайної ложки солі. Заливаємо все невеликою кількістю води накриваємо кришкою і даємо закипіти, потім зменшуємо вогонь і даємо на тихому вогні прокипіти п’ять хвилин. Вимкнути вогонь і дати постояти в гарячій воді ще 15 хвилин.

3. Видалити з риби кістки (розбираємо все, нам потрібно отримати тільки філе). Дуже дрібно нарізаємо половину цибулини постарайтеся нарізати максимально дрібно (найкраще брати салатну не дрібну цибулю). Відправляємо цибулю до риб’ячого філе. Додати столову ложку вершкового сиру (сметани), чайну ложку гірчиці. Тепер подрібнюємо все виделкою.

4. Готовий рійет перекладаємо в баночку і даємо настоятися в холодильнику мінімум 1 годину.

Дуже смачно подавати з тостами та огірком — свіжим або маринованим.

Смачного!

Не вдається скопіювати.