Дуже смачні еклери із заварним кремом: Пальчики оближеш
Заварні тістечка знайомі багатьом з дитинства! Цей улюблений багатьма десерт з найніжнішим кремом. Цікаво, що з’явилися такі тістечка ще в другій половині XIX століття завдяки кондитерові Марі-Антуану. А назву «еклер» вони отримали не спроста, адже з французької це означає «блискавка». Малося на увазі, що такі тістечка блискавично змітають зі столу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Інгредієнти:
- молоко – 250 мл
- масло вершкове – 100 г
- борошно – 150 г
- сіль – щіпка
- яйця – 4 шт.
Заварний крем:
- молоко – 400 мл
- жовтки – 2 шт.
- борошно – 1,5 ст.л.
- крохмаль – 1,5 ст.л.
- цукор – 80 г
- ванілін
Приготування:
Молоко вилийте в каструльку, додайте туди вершкове масло і посоліть.
Коли масло розтопиться, додайте просіяне борошно, постійно помішуючи.
Заваріть суміш і зніміть з плити.
Збиваючи, додайте по одному яйцю в гаряче тісто.
Отриману масу помістіть в кондитерський мішок або шприц.
На пергамент на деку видавіть смужки завдовжки 10 см, між смужками повинно бути відстань 5 см.
Поставте випікатися в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин, не відкриваючи духовку.
Заварний крем:
У тарілці змішайте жовтки з цукром і ваніліном.
Влийте туди ж молоко і додайте борошно, крохмаль.
Перемішайте до однорідної маси і відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин на максимальній потужності.
Кожну хвилину діставайте цю тарілку і добре перемішайте суміш, щоб не було грудочок.
У готових еклерах зробіть отвір і наповніть їх заварним кремом.
Зверху можете покрити їх топленим шоколадом.