Дуже смачні еклери із заварним кремом: Пальчики оближеш

Заварні тістечка знайомі багатьом з дитинства! Цей улюблений багатьма десерт з найніжнішим кремом. Цікаво, що з’явилися такі тістечка ще в другій половині XIX століття завдяки кондитерові Марі-Антуану. А назву «еклер» вони отримали не спроста, адже з французької це означає «блискавка». Малося на увазі, що такі тістечка блискавично змітають зі столу.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця

Інгредієнти:

  • молоко – 250 мл
  • масло вершкове – 100 г
  • борошно – 150 г
  • сіль – щіпка
  • яйця – 4 шт.

Заварний крем:

  • молоко – 400 мл
  • жовтки – 2 шт.
  • борошно – 1,5 ст.л.
  • крохмаль – 1,5 ст.л.
  • цукор – 80 г
  • ванілін

Приготування:

Молоко вилийте в каструльку, додайте туди вершкове масло і посоліть.

Коли масло розтопиться, додайте просіяне борошно, постійно помішуючи.

Заваріть суміш і зніміть з плити.

Збиваючи, додайте по одному яйцю в гаряче тісто.

Отриману масу помістіть в кондитерський мішок або шприц.

На пергамент на деку видавіть смужки завдовжки 10 см, між смужками повинно бути відстань 5 см.

Поставте випікатися в розігріту до 180 ° духовку на 30 хвилин, не відкриваючи духовку.

Заварний крем:

У тарілці змішайте жовтки з цукром і ваніліном.

Влийте туди ж молоко і додайте борошно, крохмаль.

Перемішайте до однорідної маси і відправте в мікрохвильовку на 5 хвилин на максимальній потужності.

Кожну хвилину діставайте цю тарілку і добре перемішайте суміш, щоб не було грудочок.

У готових еклерах зробіть отвір і наповніть їх заварним кремом.

Зверху можете покрити їх топленим шоколадом.

Не вдається скопіювати.