Качка з яблуками: смачні рецепти приготування

Кожна господиня намагається приготувати щось особливе для святкового застілля. Ми пропонуємо 3 найсмачніші рецепти качки з яблуками. Ця страва прикрасить новорічний стіл і обов’язково сподобається вашим гостям.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.

Качка з яблуками і спеціями

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 1 качка
  • 9 яблук
  • 1 лавровий лист
  • перець, сіль, кориця, мускатний горіх – кількість за смаком
  • ½ склянки фаршированих лимоном оливок
  • ½ лимона

Приготування:

Помийте і очистіть від залишків пір’я качку. Посоліть і збризніть лимонним соком. Всередину качки покладіть 4 яблука зі спеціями. Запікати необхідно при 220 градусів протягом однієї години. У процесі приготування періодично поливайте качку жиром, який утворюється від неї на деку. Далі зменшіть температуру до 190 градусів, покладіть на деко зяблука, які залишилися і запікайте ще протягом 20 хвилин.

Качка з яблуками і брусничним соусом

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 філе качки
  • 4 яблука
  • 1 апельсин
  • 40 мл портвейну
  • 4 гвоздики
  • 100 г брусничного соусу
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Кожне філе качки розріжте на 4-5 невеликих шматочка. Очищені від шкірки яблука поріжте на товсті часточки. Шматочки філе і часточки яблук викладіть в ємність для пароварки. Змішайте сік 1 апельсина з портвейном, і полийте соусом качину грудку і яблука. Зверху покладіть гвоздику і готуйте на пару протягом 15 хвилин. Потім полийте брусничним соком і подавайте до столу.

Качка з яблуками, виноградом і червоним вином

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 1 качка
  • 1 кг яблук
  • 400 г винограду
  • 250 г червоного сухого вина
  • 1 ч. л. меду
  • сіль, перець за смаком

Приготування:

Яблука очистіть від шкірки. Половину наріжте часточками, другу половину – великими кубиками. Очищену і вимиту качку нафаршируйте яблуками у формі кубиків і зашийте. Далі перекладіть качку на деко або у велику ємність для випічки, накрийте фольгою і запікайте при 180 градусах протягом 1-1,5 годин (в залежності від розміру качки). Потім зніміть фольгу, злийте весь жир, який утворився на деку, в окрему каструлю. Змастіть качку медом, зверху добре поперчіть і залиште в духовці ще на 10 хв до зарум’янювання скоринки. У каструлю з жиром влийте вино, викладіть яблука і виноград і тушкуйте все разом близько 10 хвилин. Далі дістаньте качку, перекладіть в неї тушкований виноград з яблуками і весь соус і знову поставте в духовку ще на 15 хвилин.

Не вдається скопіювати.