Рецепти простої страви для всієї родини – котлети з минтаю

Котлети з минтая – відмінний спосіб застосування риби в кулінарії, за допомогою якого вдасться нагодувати свою сім’ю корисною, поживною і смачною їжею. Існує маса способів урізноманітнити лаконічний смак виробів і приготувати їх по-новому.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.

Як приготувати рибні котлети з минтая?

Рибні котлети з минтая готуються з філе, відокремленого від хребетної кістки і позбавленого від всіх інших дрібних кісточок.

  1. Філе можна підготувати самостійно з цілих тушок, використовувати його зі шкурою, або для більш делікатного смаку видалити останню.
  2. Крім сирого філе для приготування котлет підійде і вже відварена риба без кісток.
  3. Для подрібнення філейної частини риби застосовують м’ясорубку або чашу блендера, куди закладають нарізаний продукт разом з цибулею, розмоченим хлібом, іншими компонентами, згідно вимог вибраного рецепту.
  4. Щоб сформовані вироби не розвалювалися в процесі смаження і тримали форму, фарш вимішують і відбивають ретельно, попередньо приправивши його за смаком.
  5. Готують котлети з минтая шляхом традиційного обсмажування на плиті, запіканням в духовці або варіння на пару.

Котлети з фаршу минтая

Найзручніше готувати котлети з філе минтая або готового фаршу. Залишиться лише додати у напівфабрикат розмочений у молоці або воді і віджатий м’якуш білого хліба без скоринок, подрібнену цибулю, кріп і яйця. Для панірування сформованих виробів можна використовувати замість сухарів пшеничне борошно.

Інгредієнти:

  • фарш з минтая – 700 грам;
  • яйце – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • кріп – 3 гілочки;
  • білий хліб – 150 грам;
  • молоко – 100 мл;
  • сухарі панірувальні – 100 грам;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. У фарш додають подрібнену ріпчасту цибулю, розмочений в молоці хліб, нарізаний кріп.
  2. Розбивають в основу яйце, додають сіль і перець.
  3. Масу вимішують, відбивають, формують заготовки.
  4. Панірують котлети з фаршу минтая в сухарях, обсмажують в олії з двох сторін.

Рублені котлети з минтая

Особливо соковитими виходять рибні котлети з філе минтая, для подрібнення якого застосовується тільки гострий ніж. Подібний рубаний фарш зв’язується доданим до складу крохмалем з яйцем і не вимагає формування виробів. Котлети смажать в даному випадку як оладки, накладаючи порції фаршу ложкою в розігріту олію.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 600 грам;
  • яйця – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 0,5 шт.;
  • крохмаль – 3 ст. ложки;
  • спеції для риби – на смак;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. Філе риби нарізають ножем як можна дрібніше.
  2. Додають дрібно нарізану ріпчасту цибулю.
  3. Розбивають в основу яйця, засипають крохмаль.
  4. Приправляють масу сіллю, перцем, спеціями, ретельно перемішують.
  5. Смажать січені котлети з філе минтая, підрум’янюючи вироби з двох сторін.

Котлети з минтая з манкою

Елементарно і просто готуються котлети з минтая, якщо замість хліба додавати у фарш змішану заздалегідь з молоком манну крупу. Філе можна збити разом з добавками в чаші блендера, що зробить вироби ще більш легкими, ніжнішими і м’якшими. Паніровку тут можна не застосовувати або обваляти порції в сухарях.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 700 грам;
  • яйця – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • манка – 100 грам;
  • молоко – 100 мл;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. Манку змішують з молоком, залишають на 30 хвилин.
  2. Подрібнюють зручним способом філе риби і цибулю.
  3. Додають розмочену крупу, сіль, перець, масу ретельно вимішують.
  4. Викладають порції фаршу в розігріту олію.
  5. Смажать рибні котлети з минтая з манкою на середньому вогні з двох сторін.

Котлети з вареного минтая

Котлети з вареного минтая – відмінний спосіб переробити рибу з юшки або спростивши шляхом попереднього відварювання продукту. Отримуємо філе, відділяючи його від кісток. Замість звичайної цибулі можна додати дрібно нарізане зелене пір’я або обсмажити ріпчасту цибулю в рослинній олії.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 800 грам;
  • яйце – 1 шт.;
  • цибуля зелена – 1 пучок;
  • білий хліб – 150 грам;
  • молоко – 150 мл;
  • сухарі панірувальні – 100 грам;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. Філе минтая подрібнюють разом з розмоченим в молоці хлібом.
  2. Додають зелену цибулю, яйце, сіль і перець, ретельно вимішують масу і добре відбивають.
  3. Формують котлети з відвареного минтая, панірують їх у сухарях, обсмажують в олії.

Котлети з минтая з салом

Зробити котлети з минтая, соковиті і смачні вдасться, додавши до фаршу подрібнене свиняче сало. Перетворить смакові характеристики страви обсмажування цибулі і додавання у фарш підсмаженої моркви. Подібною дією нівелюється яскраво виражений рибний смак, і він стає делікатним і лагідним.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 600 рам;
  • сало – 100 грам;
  • яйце – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • білий хліб – 100 грам;
  • молоко – 100 мл;
  • сухарі панірувальні – 100 грам;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. Цибулю нарізають, перетирають моркву і обсмажують на олії до м’якості.
  2. Перекручують на м’ясорубці рибне філе, сало, розмочений в молоці і віджатий хліб і овочеву пасеровку.
  3. Додають яйце, сіль, перець, масу вимішують і відбивають.
  4. Формують заготовки, панірують у сухарях.
  5. Обсмажують котлети з минтая, смачні і соковиті з двох сторін.

Котлети з горбуші і минтая

Рибні котлети з горбуші і минтая порадують багатими смаковими якостями і високими поживними властивостями. Для балансування текстури фаршу в нього додають манку, замочивши її попередньо в невеликій порції молока для ніжності. Крім цибулі склад можна доповнити дрібно нарубаним кропом або петрушкою.

Інгредієнти:

  • філе минтая і горбуші – 500 грам;
  • яйця – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • манка – 50 грам;
  • молоко – 50 мл;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. Перекручують на м’ясорубці або в блендері філе двох видів риби і цибулю.
  2. Додають заздалегідь замочену в молоці манку, приправляють фарш сіллю, перцем, перемішують, відбивають.
  3. Накладають порції фаршу в розігріту на сковороді олію і смажать вироби з двох сторін на середньому вогні.

Рибні котлети з минтая з картоплею

Котлети з минтая – рецепт, в якому можна врахувати чудову здатність риби поєднуватися з картоплею. Філе слід подрібнити разом з очищеними сирими картоплинами, які додадуть виробам додаткові смакові ноти, збережуть соковитість рибної основи, зіграють роль в’яжучого компонента.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 900 грам;
  • картопля – 3-4 шт.;
  • яйця – 2 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 2 шт.;
  • петрушка – 1 пучок;
  • сухарі панірувальні – 100 грам;
  • сіль, перець, олія рослинна.

Приготування:

  1. Філе риби подрібнюють за допомогою м’ясорубки або блендера, додавши очищену і нарізану картоплю, цибулю.
  2. Вмішують у фарш сіль, перець, подрібнену петрушку, добре відбивають.
  3. Формують котлети, обкачують їх у сухарях, обсмажують в олії.

Рибні котлети з минтая для дітей

Готуючи котлети з минтая для дітей, їх додатково пропарюють з додаванням овочевої підливи для соковитості, ніжності і безпеки. Крім цибулі з морквою можна використовувати інші овочі: нарізані помідори без шкірки, солодкий болгарський перець і застосовувати для поліпшення смаку вершки, сметану.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 400 грам;
  • яйце – 1 шт.;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • манка – 50 грам;
  • борошно вівсяне – 1-2 ложки;
  • кріп – 2-3 гілочки;
  • сіль, олія, вода.

Приготування:

  1. Філе риби подрібнюють.
  2. Додають яйце, манку і вівсяну муку, посоливши фарш за смаком.
  3. Залишають основу на 40 хвилин, викладають у розігріту олію, підрум’янюють її з двох сторін.
  4. Зверху викладають нарізану цибулю і моркву, додають воду, сіль, тушкують страву під кришкою 20 хвилин.

Пісні рибні котлети з минтая

Рецепт рибних котлет з минтая дозволений і в дні посту, якщо із його складу виключити яйця. Їх вдасться результативно замінити додаванням борошна або крохмалю кукурудзяного. Для пікантності смаку і додаткової легкої гостроти виробів допускається додавати при подрібненні риби зубки часнику.

Інгредієнти:

  • філе минтая – 700 грам;
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • манка – 3 ст. ложки;
  • борошно – 30 грам;
  • часник – 2 зубка;
  • сіль, перець, спеції, олія рослинна, борошно для панірування.

Приготування:

  1. Філе риби подрібнюють, додають пасеровану на олії цибулю з морквою і часник.
  2. Додають борошно і манку, ретельно перемішують фарш і відбивають до гладкості.
  3. Формують заготовки, панірують їх у борошні, обсмажують в олії з двох боків до рум’янцю.

Не вдається скопіювати.