Ніжний салат з пекінською капустою, курячим філе та селерою
Цей салат, незважаючи на його простоту, є фаворитом багатьох. Насамперед, саме через простоту приготування. І за смак, звичайно.
Про це пише Мій Світ, за матреіалами Ukr.Media.
Інгредієнти для салату:
- пекінська капуста – 10 аркушів
- відварене куряче м’ясо – 300 г.
- черешкова селера – 2 стебла
- томати черрі – 5 – 6 шт.
Для заправки:
- майонез – 4 ст. л.
- часник – 1 зубчик
- перець мелений – за смаком
- сир для посипання – 50 г
- половина яблука для прикраси салату
Приготування:
- Перш за все, для салату потрібно відварити курячу грудку. Охолоджене м’ясо наріжте невеликими кубиками і перекладіть в миску.
- У пекінської капусти відірвіть листи, промийте і просушіть. Обсохле листя пекінської капусти наріжте смужками або порвіть руками.
- Підготуйте селеру. Черешки селери покриті дуже жорсткою шкіркою. Візьміть овощечистку і, проводячи нею вздовж черешка з усіх боків, видаліть цю саму шкірку. Вона буде скручуватися в спіраль. Якщо черешок не почистити, шматочки селери залишаться запакованими немов у панцирі, їх буде важко прожувати, а селера не віддасть салату свій аромат. Очищені черешки розрізати спочатку уздовж посередині, а після цього, наріжте їх дрібними кубиками. Нарізану селеру відправте в миску.
- Помідори черрі помийте і наріжте на четвертинки. З’єднайте з іншими овочами.
- Тепер можна перемішати всі інгредієнти і посолити. Іноді досить тієї солі, що є в майонезі.
- Залишилося тільки зробити для салату майонезну заправку. До чотирьох ложок майонезу додайте роздушений або дрібно нарізаний зубчик часнику і трохи свіжомеленого перцю.
- Все готово. Салат можна перекладати в красивий салатник і поливати заправкою. При бажанні, можна прикрасити салат шматочками червоного яблука, але це не обов’язково. І на завершення, посипте салат дрібно натертим пармезаном.
Господині на замітку:
- Щоб в салаті не було надлишків вологи, а листя довше зберігало свіжість і гарний вигляд, перед тим як різати листя, добре просушіть. Просто розкладіть їх на паперовому рушнику і дайте обсохнути природним шляхом, або використовуйте спеціальну відцентрову сушарку для зелені;
- Не використовуйте в салат жорстку білу частину листя у пекінської капусти.