Якщо готую рибу, то тільки так. І на вечерю і на святковий стіл
Добрий день, друзі! Хочу вам розповісти про рецепт, який виручає мене вже багато років, і його можна назвати “коронним”. Навіть якщо я роблю рибу в коптильні, то рецепт не сильно відрізняється.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецетів
Для приготування нам знадобиться риба, ціла – це дуже важливо. Я взяв веселкову форель, вагою приблизно на 1 кг. Цей рецепт – відмінний варіант для звичайної вечері або для прийому гостей. Можна набрати багато рибин, але менші за розміром, щоб кожному дати по тушці, а можна взяти рибину по більше, запекти і подати. Головне, щоб в духовку влазила.
Приступаємо
Беремо нашу рибку і чистимо, потрошимо, витягуємо зябра і добре промиваємо.
Чистимо пару цибулин і тонко нарізаємо. Так само нарізаємо кілька кілець лимона і обрізаємо з них шкірку – це дуже важливо, щоб лимон не дав гіркоту. Підготовлюємо зелень кріп, петрушку, кінзу на ваш смак.
Поливаємо рибу оливковою олією і гарненько натираємо сіллю з перцем всередині і зовні. Потім заштовхуємо цибулю, зелень і лимон в пузо.
Дуже важливий крок
Ви помітили, що риба лежить на фользі? Це не з проста! Робимо з фольги човник і рясно поливаємо рибу білим вином. Риба повинна лежати в невеликій калюжі білого вина.
Тепер загортаємо човник так, щоб нічого не капало і не виливалося. Ставимо в духовку на 200 градусів на 20 хвилин.
Важливо. За 20 хвилин цибуля не приготується і буде напівсирою. Я так люблю, але можна потримати 40 хвилин (до готовності цибулі), та хоч дві години, якщо сумніваєтеся. Пересушити цю рибу просто неможливо. Вона тушиться в у вині і власному соку, так що рідини там предостатньо.
Через 20 хвилин отримуємо ось таку смакоту. Сервірувати я її не став, було лінь. Рибина вийшла просто бомба. Можна викласти цю рибу на тарілку, навколо покласти свіжих овочів із зеленню, і ось вам святкова подача.
У водичку, яка під рибою, дуже смачно вмочувати хлібець.