Домашній пиріг до чаю на швидку руку

Для цього пісочного тіста ви можете придумати будь-яку начинку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • цукор і вершкове масло (маргарин) – по 200 г;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – близько 550 г;
  • розпушувач – 1 пакетик;
  • сіль і ванілін за смаком;
  • сметана – 100 г.

Для начинки вам будуть потрібні:

  • ягоди свіжі або заморожені – 650 г;
  • цукор – 4-6 ст.л;
  • крохмаль – 2 ст.л.

Процес приготування пирога

Якщо для пирога ви берете варення, тоді інші інгредієнти для начинки не потрібні.

Розм’якшене масло змішуємо з сіллю, ваніліном і цукром, перетираємо лопаткою.

Додаємо яйце і сметану, вимішуємо.

Борошно з’єднуємо з розпушувачем і просіваємо.

Частинами додаємо сухі інгредієнти і вимішуємо м’яке тісто. Муки може знадобитися і менше. Укутуємо тісто плівкою і відправляємо в холодильник на 1 годину.

Духовку розігріваємо до 180 градусів.

Деко застеляємо пергаментом і розподіляємо частину тіста по пергаменту і формуємо бортики.

Ягоди змішуємо з цукром і крохмалем, зверху натираємо другу частину тіста або просто відриваємо шматочки і викладаємо на начинку.

Випікаємо близько 45 хвилин.

Порада: заморожені ягоди краще розморожувати заздалегідь і давати стекти рідині, потім змішайте з крохмалем і цукром. Або можна просто зварити густий сироп.

Не вдається скопіювати.