Смачна макова начинка з халвою, яка вигідно доповнить смак будь-якої випічки
Тонкість приготування начинки для солодкої і солоної випічки полягає в тому, щоб сама начинка була досить соковитою і максимально передавала смак всіх інгредієнтів. Приготувати таку начинку нескладно, особливо, якщо знаєш невеликі нюанси, пов’язані з технологією її приготування.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Макова начинка для рулету готується за кілька хвилин, але важливо не помилитися в процесі приготування маку. Саме він відповідає за симфонію смаку всього рулету і здатний як заглушити, так і гармонійно доповнити смак тіста випічки.
Ми розповімо, як приготувати макову начинку в домашніх умовах за 15 хвилин. Універсальна, проста, соковита. Спробувавши один раз, домочадці будуть просити тебе готувати мак з булочкою, а не булочки з маком.
Інгредієнти:
- 100 г маку
- 130 г халви
Приготування:
- Залий мак окропом так, щоб вода покривала його на 2-3 см.
- Доведи макову воду до кипіння. Коли вода закипить, вари мак протягом 10 хвилин. Ця процедура необхідна не тільки щоб прибрати гіркоту з маку, але ще і для того, щоб він розварився і став м’яким і соковитим.
- Зніми розварений мак з вогню і проціди через сито залишки води.
- У мисці змішай мак і халву з допомогою заглибного блендера. Кількість халви залежить від того, чи збільшиться мак в два рази чи ні. Якщо ні, то можна покласти і менше халви, в даному випадку мак розварився добре, тому можна сміливо додати 130 г халви.
- Гарненько збиваємо блендером макову начинку і швидко начиняємо нею булочки або штрудель, поки рідні випадково не забрели на кухню і не виїли весь мак.
Начинка з маку і халви виходить дуже соковита і в міру солодка, два яскравих смаки з’єднуються в одній начинці і не перебивають один одного. Внести різноманітність можна, купивши халву з арахісом або родзинками. Якщо будете додавати сухофрукти, залийте їх окропом, відразу промокніть паперовим рушником і перемішай з соковитим маком.
З цією начинкою дуже вдалими виходять французькі макові млинці, які просто тануть у роті. Тебе приємно здивує поєднання маку з чорносливом.
Поділися рецептом універсальної макової начинки з друзями та рідними.