Швидкий та смачний рецепт засолу оселедця

Слабосолоний оселедець – головне частування на святковому столі. Жодне гуляння не проходить без цього простого, але смачного продукту. Крім того, ця рибка служить основою для різних страв.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Ось рецепт швидкого засолу в домашніх умовах:

Інгредієнти:

  • 2-3 оселедця;
  • 1 літр води;
  • 5 ст. л. солі;
  • 10 горошин чорного перцю;
  • 6 лаврових листочків.

Спосіб приготування:

  • У риби видаліть зябра: вони можуть надати маринаду гіркоту. Потрошити і чистити оселедець не обов’язково. Можна просто промити і просушити паперовими рушниками.
  • Для приготування розсолу розчиніть у воді сіль.
  • Потім додайте туди перець і лавровий лист, доведіть все до кипіння.
  • Після цього зніміть розсіл з вогню і дайте йому охолонути.
  • Оселедець викладіть в миску в один ряд – спинками донизу.
  • Накрийте оселедець плоскою тарілкою, щоб риба не спливала, і залийте розсолом, щоб він повністю покривав рибу.
  • Дайте постояти 3 години при кімнатній температурі, потім приберіть в холодильник.
  • Щоб оселедець вийшов слабосоленим, тримайте його в розсолі 36 годин, якщо любите солону рибу – потерпіть 48 годин.

Готовий оселедець подавайте в нарізаному вигляді з кільцями ріпчастої цибулі. Не забудьте приправити рибу олією з оцтом.