Смачні та соковиті котлети в духовці. Вони в рази корисніші ніж смажені

Багато хто не уявляє свого раціону без м’яса, проте приготування цього смачного продукту часто забирає багато часу і сил.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Щоб заощадити час, але при цьому не упустити можливість створити смачну страву — скористайтеся простим рецептом. Котлети в духовці мають багато переваг: вона приготовлені без додавання олії, а ще за один раз можна випікати значно більше котлет, ніж під час смаження. Вони настільки соковиті, що чудово поєднуються з різноманітними соусами. 

Складові:

  • Яловичина 200 г;
  • Свинина 300 г;
  • Ріпчаста цибуля 1 шт.;
  • Картопля 2 шт.;
  • Курячі яйця 2 шт.;
  • Часник 3 зуб.;
  • Молоко 125 мл;
  • Скибка хліба 3 шт.;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Перець;
  • Сметана 200 г

Спосіб приготування:

  1. Яловичину та свинину слід пропустити через м’ясорубку, а потім ще додати подрібнену ріпчасту цибулю. 
  2. Картоплю потрібно очистити та натерти на тертці з дрібними отворами. Додати до фаршу.
  3. Часник пропустити через прес, також додати до м’яса з яйцями. Все посолити, поперчити та перемішати.
  4. Приготуйте хліб: залийте молоком і подрібніть в кашку блендером.
  5. Зелень дрібно нарізати, додати до фаршу разом з хлібною кашкою, перемішати. Якщо суміш надто рідка, то додайте борошно. 
  6. Помістіть фарш на годину в холодильник, щоб всі інгредієнти просочилися. 
  7. Деко застеліть пергаментним папером. Змочіть руки, сформуйте котлетки і викладіть у форму.
  8. Розігрійте духовку до 180 градусів й запікайте котлети протягом 40 хвилин. Ні в якому разі не перевертайте!
  9. Змішайте сметану з часником та водою та залийте саморобним соусом котлети за 10 хвилин до готовності.

Ви отримаєте надзвичайно смачні та соковиті котлети, які чудово поєднуються з різним гарніром. 

Смачного!

Спробуєте цей рецепт?

Не вдається скопіювати.