Смачні маринади для шашлику
Ці 4 варіанти маринаду припадуть до смаку любителям навіть самого вишуканого шашлику. Для приготування шашлику можна скористатися будь-яким м’ясом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Про це пише Мій Світ, за матеріалами школа Життя
Винний маринад
Інгредієнти:
- пляшка сухого вина
- нарізана цибуля – 500 г
- перець чорний мелений
- імбирний корінь
Процес приготування
М’ясо пом’яти разом з цибулею. Перчимо, додаємо подрібнений імбир, заливаємо вином. Маринуємо 6-12 годин. Солимо приблизно за 30 хвилин до смаження.
Пивний маринад
Інгредієнти:
- пляшка пива
- прянощі – майоран, базилік, розмарин, перець чорний
- часник
М’ясо перчимо, обвалюють в прянощах, додаємо трохи часнику і заливаємо пивом. Залишаємо маринуватися на 6-10 годин.
Мексиканський маринад
Інгредієнти:
- сік лимона
- оливкова олія
- сіль
- орегано
- насіння коріандру
Процес приготування
Змішати всі продукти і маринувати м’ясо 3-4 години.
Китайський смак
Інгредієнти:
- імбир
- соєвий соус
- соняшникова олія
- перець чорний
- зелень
- 2-3 ст. л. меду
Процес приготування
Змішуємо всі інгредієнти і викладаємо м’ясо в маринад. Через 1-2 години витягуємо м’ясо, поливаємо маринадом і вкриваємо фольгою. Через 3-4 години можна смажити.