Запечена капуста, яка смачніша від голубців
Рецепт запеченої капусти — справжнє кулінарне диво.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Як приготувати капусту з фаршем.
Складові
- 1 кг капусти
- 800 г м’ясного ясного фаршу
- 500 г картоплі
- 3 цибулини
- 5 яєць
- 120 мл молока
- 200 г сметани
- сіль
- чорний мелений перець
Приготування
1. Зняти верхні листки, прокип’ятити воду у великій каструлі, коли вода закипить, опустити капусту цілком і почекати, поки листки почнуть відділятися. Поварити листки, що відокремилися, ще 2 хвилини, після чого можна діставати їх і остуджувати.
2. Далі зрізати жорсткі частини з капустяних листків. Почистити цибулю, нарізати, обсмажити її, поки вона не стане прозорою.
3. Потім додати до цибулі фарш і залишити смажитися на повільному вогні.
4. Очистити й натерти на великій тертці картоплю, додати її до фаршу, доведеному до напівготовності, посолити та додати перець — начинка готова, залишилося тільки все перемішати.
5. В окремій мисці збити яйця і молоко.
6. Листки капусти викласти у форму для запікання так, щоб вони повністю покривали дно, а зверху розподіліть половину начинки та полийте збитими з молоком яйцями. Другий шар зробити в тій же послідовності та зверху накрити все капустяними листками. В самому кінці розігріти духовку до 180 градусів, змастити страву сметаною і поставити пектися на 40 хвилин.
Капуста, запечена з яйцем, фаршем та картоплею, — це просто смакота незвичайна.