Торт «Таюча загадка» без випічки — ніжна текстура і неймовірний смак

Тортик з ніжною текстурою, що нагадує про дитинство, коли масло було на смак маслом, молоко — молоком, а шоколад без емульгаторів фарбував язик в темний відтінок.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Для торта-загадки знадобиться:

  • ванільні сухарі або печиво — 200 грамів;
  • волоські горішки — 100 грамів;
  • чорносливу з курагою по 80 грамів;
  • шоколаду і масла по 70 грамів;

Для крему потрібно підготувати:

  • 360 грамів сиру;
  • 250 грамів сметани;
  • 80 грамів цукру;
  • 15 г масла вершкового;
  • молока 35-40 грамів;
  • шоколаду 40 грамів;
  • 8 грамів ванільного цукру;
  • чайна ложка желатину в трьох столових — води;

Процес приготування:

  1. Сухарики потрібно подрібнити в дрібну крихту, потім до них додають горішки і також подрібнюють.
  2. Сухофрукти потрібно брати хорошої якості, але все одно залити окропом на кілька хвилин і ретельно промити. Ягоди миють зовні і всередині, перевіряють наявність кісточок. Потім додають їх у блендер і теж подрібнюють з майбутньою масою коржів. При бажанні можна додати також родзинки.
  3. Залишилося додати шоколад і вершкове масло. Ці компоненти складають в окрему мисочку і топлять до м’якості шоколаду на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім вливають в крихту і ретельно розмішують масу.
  4. Сметанний крем для торта готується так: сметану збивають з цукром, ваніліном, сиром. Желатин, замочений у воді і набряклий, підігрівають в мікрохвильовці, остуджують і повільно вливають у масу крему.
  5. Збирають торт шарами в рознімній формі: шар крихти, шар крему, чим тонші виходять шари, тим гарнішим вийде розріз.
  6. Після застигання в холодильнику залишається тільки прикрасити його. Для цього топлять в мікрохвильовці масло з шоколадом і молоком, і заливають отриманою сумішшю поверхню.

Не вдається скопіювати.