Торт «Таюча загадка» без випічки — ніжна текстура і неймовірний смак
Тортик з ніжною текстурою, що нагадує про дитинство, коли масло було на смак маслом, молоко — молоком, а шоколад без емульгаторів фарбував язик в темний відтінок.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Для торта-загадки знадобиться:
- ванільні сухарі або печиво — 200 грамів;
- волоські горішки — 100 грамів;
- чорносливу з курагою по 80 грамів;
- шоколаду і масла по 70 грамів;
Для крему потрібно підготувати:
- 360 грамів сиру;
- 250 грамів сметани;
- 80 грамів цукру;
- 15 г масла вершкового;
- молока 35-40 грамів;
- шоколаду 40 грамів;
- 8 грамів ванільного цукру;
- чайна ложка желатину в трьох столових — води;
Процес приготування:
- Сухарики потрібно подрібнити в дрібну крихту, потім до них додають горішки і також подрібнюють.
- Сухофрукти потрібно брати хорошої якості, але все одно залити окропом на кілька хвилин і ретельно промити. Ягоди миють зовні і всередині, перевіряють наявність кісточок. Потім додають їх у блендер і теж подрібнюють з майбутньою масою коржів. При бажанні можна додати також родзинки.
- Залишилося додати шоколад і вершкове масло. Ці компоненти складають в окрему мисочку і топлять до м’якості шоколаду на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Потім вливають в крихту і ретельно розмішують масу.
- Сметанний крем для торта готується так: сметану збивають з цукром, ваніліном, сиром. Желатин, замочений у воді і набряклий, підігрівають в мікрохвильовці, остуджують і повільно вливають у масу крему.
- Збирають торт шарами в рознімній формі: шар крихти, шар крему, чим тонші виходять шари, тим гарнішим вийде розріз.
- Після застигання в холодильнику залишається тільки прикрасити його. Для цього топлять в мікрохвильовці масло з шоколадом і молоком, і заливають отриманою сумішшю поверхню.