Шоколадний торт «Снікерс» для приготування в домашніх умовах
У цьому торті вдало поєднується шоколадний бісквіт і товстий білково-горіховий корж. Торт дуже соковитий, оскільки просочується кавою або алкоголем і рясно змащується заварним кремом з ромом. Виходить по-справжньому святковий, урочистий варіант.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Інгредієнти до рецепта:
для шоколадного бісквіта:
- яйця 8 шт.
- цукор 1 стакан
- борошно 250 гр.
- какао 2 ст. ложки
- порошок для випічки 1 ч. ложка
- вода-2 ст. ложки
для білково-горіхового коржа:
- білки 5 шт.
- цукор 1 стакан
- Волоські горіхи 25 г
- мед 1 ст. ложка
- борошно 1 ст. ложка
- кукурудзяний крохмаль 1 ст. ложка
для заварного крему:
- жовтки 5 шт.
- молоко 1,5 склянки
- цукор 1/2 склянки
- ванільний цукор 1 пакетик
- кукурудзяний крохмаль 1 ст. ложка з гіркою
- вершкове масло 250 р.
- ром 30 мл
- какао 2 ст. ложки
для прикраси:
- шоколад 50 г
Рецепт приготування торта:
- Для приготування шоколадного бісквіта відокремте білки 8 яєць від жовтків. Збийте білки з цукром. Поступово додавайте по одному жовтку. Просійте борошно, змішайте з порошком для випічки й порошком какао. Поступово додайте борошняну суміш до збитих яєць. У самому кінці додайте холодну воду. Перемішайте.
- Випікайте в духовці при температурі 175°C близько 30 хвилин. Бісквіт остудіть і розріжте на 2 частини. Просочить коржі міцною кавою або алкоголем — коньяк, лікер.
- Щоб приготувати білково-горіховий корж, 5 яєчних білків, збийте з цукром. Додайте інші інгредієнти. Випікайте в формі такого ж розміру, що і попередній корж. Форму застеліть пергаментним папером. Температура духовки й час приготування такі ж, як для попереднього коржа.
- Для крему змішайте жовтки, молоко, цукор і ваніль. Помішуючи суміш віночком, доведіть до кипіння. Додайте крохмаль, перемішайте, зніміть з вогню. Охолодіть крем. Збийте в пишну масу вершкове масло. Поступово додавайте заварний крем. Розділіть крем на три частини. В одну додайте рома, в іншу — какао, третю залиште для прикраси.
- Збирайте торт у такій послідовності: 1/2 шоколадного бісквіта, крем з ромом, горіховий корж, крем з какао, 1/2 шоколадного бісквіта, крем. Посипте торт тертим шоколадом.