Солю скумбрію сама вдома «сухим» методом: Дуже смачна, з магазинною навіть не зрівняється

Я і вся моя сім’я обожнюємо солону рибу, особливу перевагу всі віддають скумбрії. У магазинах вона рідко буває дуже смачною, а спосіб засолювання в маринаді має безліч своїх мінусів. П’ять років тому дізналася, як солити скумбрію сухим методом, і з тих пір готую тільки так.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina

Отже, нам знадобляться такі інгредієнти:

  • скумбрія – 1 штука
  • сіль – 1 столова ложка
  • суміш перців – приблизно 10 горошин
  • олія соняшникова – 3 столові ложки
  • лавровий лист – 2 листочка
  • цукор – 1 столова ложка

Крок 1: Для початку нам необхідно подрібнити горошковий перець. Можна брати і відразу мелений, але він не дасть стільки аромату і смаку.

Крок 2: Тепер переходимо до рибки – чистимо її, розрізаємо на дві частини, позбавляємося від зайвої вологи за допомогою паперового рушника.

Крок 3: Переходимо безпосередньо до маринування. Змішуємо олію з сіллю, спеціями і цукром. Обидві частини рибки гарненько натираємо сумішшю, всередину риби кладемо лавровий лист.

Крок 4: З’єднуємо половинки нашої риби і щільно загортаємо її в харчову плівку. Відправляємо скумбрію в холодильник на добу. Смачного!