Вергуни на кефірі: змітають зі столу за лічені хвилини
Вергуни — це випічка мого дитинства! Ароматні, м’які і смачні, вони розлітаються як гарячі пиріжки!
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо
Вергуни на кефірі приготувати простіше простого: тісто вимішується легко, а обсмажуються вергуни швидко.
Інгредієнти
- Кефір — 200 мл .;
- Борошно пшеничне вищого гатунку — 400 грам;
- Цукор — 100 грам;
- Розпушувач — 12 грам;
- Олія соняшникова для фритюру.
- Яйце куряче — 1 штука;
- Цукрова пудра — для обсипання.
Злегка підігріваємо кефір.
У об’ємну миску просіваємо борошно (для повітряної випічки), всипаємо цукор, розпушувач і перемішуємо.
До сухих інгредієнтів додаємо кефір і яйце куряче.
Спочатку замішуємо тісто ложкою, але, коли це стане робити проблематично, переходимо на стіл і вимішуємо еластичне тісто руками.
Готове тісто перекладаємо знову в миску і укривши, залишаємо на 25-30 хв.
Тісто розрізаємо на 3-5 частин (кому як зручно) і кожен з них розкатуємо в пластину 0.7-1.1. см. товщиною.
Ножем розділяємо тісто на злегка витягнуті прямокутники.
По центру кожної заготовки зробивши довгастий розріз, вивертаємо один з країв.
Смажимо з 2-х сторін у великій кількості олії, яка як мінімум має покривати вергуни до середини.
Жарка триває до тих пір, поки вергуни не придбають насичений гарний жовтий колір.
Вергуни перекладаємо шумівкою спочатку на щільні серветки, а коли стече олія — на тарілку.
Всі вергуни обсипаємо пудрою.