Як приготувати самий соковитий шашлик: ніякого майонезу і оцту
Часом шашлик виходить сухим і жорстким, а це означає, що він неправильно приготований. Можливо в процесі вибору м’яса, маринуванні або смаження ви допустили помилки. Я раніше теж не могла зрозуміти в чому ж саме справа, поки один знайомий шашличник не сказав мені всі секрети приготування ідеального шашлику.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Тепер я хочу розповісти вам, як потрібно правильно готувати шашлик.
1. Вибираємо м’ясо
Можливо, що мої наступні слова ні для кого не стануть відкриттям – м’ясо на шашлик ні в якому разі не повинне бути мороженим. На шашлик потрібно брати найсвіжіше м’ясо, яке не заморожувалося.
Також необхідно вибирати м’ясо, на якому є жирок. У процесі смаження сало витопиться, а м’ясо вийде ніжним і соковитим.
2. Маринування м’яса
У маринуванні шашлику все дуже просто і доступно. Потрібні для цієї справи лише перець і цибуля. Якщо хочете, можете додати ще якихось спецій на свій смак.
Завдяки цим двом інгредієнтам шашлик вийде ароматним і смачним.
У маринаді не використовуються ніякі оцти, майонези, мінералки і гранатові соки.
Маринувати м’ясо в цибулі і перці слід мінімум 3-4 години, але ідеально буде 10-12 годин.
Головним правилом при маринуванні м’яса є те, що його не потрібно солити. Адже сіль витягає з м’яса сік, а це означає, що шашлик вийде сухим.
М’ясо необхідно солити прямо перед тим, як ви його збираєтеся готувати.
3. Помірний жар
Смажити шашлик необхідно на помірному жарі, тобто коли вугілля стануть «сивими». Назва пішла від того, що вугілля покриваються білим попелом. А ще «сиві» вугілля називають шашликовими.
Шашлик потрібно готувати на жарі від тління. Не повинно бути жодного язичка полум’я.
Тоді шашлик не стане сухим і не підгорить.
Ось і всі секрети приготування шашлику.