Смачнючі домашні цукерки: 6 найкращих і простих рецептів
Солодко-солодко стає, коли чуєш шарудіння цукеркової обгортки. Але, повірте, домашні солодощі абсолютно не поступаються магазинним! Прямо на кухні можна створити справжній кондитерський шедевр із сухофруктів, горіхів і шоколаду.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами UkrMedia.
Нехитрий набір продуктів дуже просто перетворити на цукерку, яку без побоювання можна вручити як дитині, так і самим насолодитися під чашечку кави.
Як приготувати цукерки самостійно
Цукерки «Рафаелло»
Інгредієнти
- 1 банка згущеного молока
- 150 г кокосової стружки
- 200 г вершкового масла
- 200 г білого шоколаду
Приготування
- На водяній бані розтопіть вершкове масло і колотий білий шоколад. Помішуйте, поки маса не стане однорідною.
- Зніміть суміш з вогню, додайте згущене молоко і 70 г кокосової стружки. Відправте крем у холодильник мінімум на 3 години.
- Із застиглої суміші сформуйте кульки і обваляйте їх у решті кокосової стружки. За бажанням сховайте всередині кожної цукерки лісовий горішок або мигдаль.
Домашні цукерки з кураги і горіхів
Інгредієнти
- 10 шт. кураги
- 10 шт. очищених волоських горіхів
- 1 ст. л. меду
- 2 ст. л. молока
- 150 г шоколаду
- какао і кунжут для прикраси
Приготування
- Шоколад розігрійте на дрібні шматочки і розтопіть на водяній бані, додавши молоко.
- Курагу і горіхи слід максимально подрібнити за допомогою блендера або м’ясорубки.
- Змішайте курагу, горіхи, топлений шоколад і мед. Отриману суміш залиште на 30 хвилин в холодильнику, потім зкатайте її в кульки і обваляйте в кунжуті і какао.
Цукерки з інжиру
Інгредієнти
- 5-6 шт. сушеного інжиру
- 5-6 шт. волоських горіхів
- 100 г шоколаду
- 1 ст. л. вершкового масла
- какао для прикраси
Приготування
- Інжир залийте окропом і дайте трохи постояти, потім осушіть за допомогою серветок.
- Зверху кожної ягоди зробіть хрестоподібний розріз і помістіть всередину дрібно нарізані горіхи.
- Шоколад розтопіть на водяній бані разом з маслом. Занурте в суміш інжир, викладіть на решітку.
- Після того, як шоколад «схопиться», обваляйте кожну цукерку в какао. Відправте ласощі в холодильник на годину.
Домашні цукерки без шоколаду
Інгредієнти
- 100 г родзинок
- 150-200 г фініків
- 70 г мигдалю
Приготування
- Родзинки і фініки подрібніть за допомогою блендера або пропустіть через м’ясорубку.
- Дрібно наріжте мигдаль і змішайте з родзинково-фінікової сумішшю.
- Викладіть масу на харчову плівку або пергамент, дайте застигнути, потім наріжте на невеликі квадрати.
Сирні цукерки
Інгредієнти
- 300 г сиру жирністю вище 9 %
- 50 г волоських горіхів
- 150 г галетного або пісочного печива
- 1 щіпка ваніліну
Приготування
- Сир перетріть через сито, додайте цукор і ванілін.
- У блендері подрібніть горіхи та печиво (можна використовувати вироби з какао), потім змішайте з сиром.
- З отриманої маси сформуйте кульки, обваляйте цукерки в какао, кориці, шоколадній стружці, насінні льону, кунжуті або маці. Відправте в холодильник на годину.
Домашні цукерки Трюфелі»
Інгредієнти
- 100 г шоколаду з часткою какао не менше 60 %
- 200 мл згущеного молока
- 50 г вершкового масла
- 7 ст. л. какао
Приготування
- Поломайте плитку шоколаду, додайте вершкове масло і розтопіть на водяній бані.
- До розтопленого шоколаду додайте згущене молоко і 3 ст. л. какао. Відправте суміш у холодильник на 1-2 години.
- Насипте в пласку тарілку решту какао. Із застиглої маси сформуйте кульки за допомогою чайної ложки, потім викладіть їх на тарілку з какао і обваляйте.
- Готові цукерки зберігайте в холодильнику.
Навіть не думайте рахувати калорії – просто насолоджуйтеся вершковим смаком неймовірних солодощів! Готуйте із задоволенням не тільки основні страви, але і небанальні десерти. А рецепти не забудьте зберегти у закладках, щоб не втратити.