Пампушки на кефірі, як пух! Виходять дуже смачними, повітряними і пишними. Перевірений рецепт пампушків
За допомогою цього рецепту ви отримаєте найсмачніші пампушки. Дріжджове тісто виходить пухким та смачним, ви точно не пошкодуєте.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки
Інгредієнти:
- Кефір – 500 мл
- Цукор – 130 г
- Дріжджі (живі) – 65 г
- Яйця – 3 шт.
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Масло вершкове – 130 г
- Горілка – 2 ст. л.
- Цукор ванільний – 15 г
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Борошно – 950 г
- Олія для обсмажування
- Начинка – на смак
Рецепт приготування:
- Спершу влийте кефір в каструльку та підігрійте його до теплих температур.
- Потім ще додайте цукор, подрібнені дріжджі, всипте 100 г борошна та ретельно перемішуєте. Тепер масу слід накрити рушником та залишити на 20 хвилин. За цей час суміш має збільшитися в об’ємі вдвічі.
- Тепер слід взяти яйця та збити їх зі сіллю в окремій мисці за допомогою міксера.
- Збиті яйця та розтоплене вершкове масло слід додати в опару. Також додаємо горілку, ванільний цукор, цедру лимона, куркуму. Перемішуємо вінчиком.
- Далі просіювати борошно одразу в суміш, розділивши його на дві порції. Тісто замісити, воно не має липнути до рук.
- Готове тісто накрити тканиною або поліетиленом й помістити в тепле місце на 2 години. За цей час воно має вдвічі збільшитися в об’ємі.
- Присипати робочу поверхню борошном й розкачати з половини тіста пласт, товщиною 1 см.
- Склянкою з гострими кінцями слід кругові помітки, але не вирізати кола до кінця. По центру кожного кола слід викласти начинку, зверху накриваємо іншим пластом й вирізаємо пампушки.
- Ще тримаємо пампушки протягом 30 хвилин, а потім смажимо їх з двох сторін на рослинній олії до рум’яності.
- Готові пампушки викласти на паперову серветку та присипати цукровою пудрою.
Вам сподобався рецепт?