Шоколадний торт “Мулатка” — він принесе задоволення з першого шматочка

У випічки є невеликий кокосовий прошарок, який надає йому легку екзотичну нотку. А сам тортик сподобається тим, хто любить все шоколадне.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні продукти для просочення:

  • 1 стакан коньяку
  • 1 склянка цукру

Для коржів:

  • 6 курячих яєць
  • сіль
  • 160 грам цукру
  • 150 грам пшеничного борошна
  • 50 грам какао-порошку
  • 20 грам крохмалю
  • 10 грам розпушувача
  • 20 грам рослинної олії

Для кремового прошарку:

  • 50 грам вершкового масла
  • 300 грам згущеного молока
  • 150 грам кокосової стружки

Для крему:

  • 220 грам вершкового масла
  • 1 банку вареного згущеного молока

Починаємо приготування:

  1. У невелику каструлю вливаємо коньяк і додаємо цукор. при бажанні коньяк можна замінити звичайною водою. Каструлю ставимо на плиту і кип’ятимо сироп 15 хвилин.
  2. У чашку вбиваємо курячі яйця і збиваємо 2 хвилини до приємного білого кольору. Додаємо до них дрібку солі і цукор. Збиваємо 1-2 хвилини.
  3. У готову масу просіваємо борошно пшеничне, крохмаль, розпушувач і какао-порошок. Все добре перемішуємо лопаткою. У масу вливаємо олію і перемішуємо.
  4. Змащуємо форму для випічки рослинною олією і виливаємо тісто. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30-40 хвилин.
  5. Приготуємо крем. У сковороду кладемо вершкове масло і розтоплюємо, додаємо до нього згущене молоко і кокосову стружку. Все перемішуємо і уварюємо на середньому вогні до загустіння, постійно помішуючи.
  6. Готову масу перекладаємо в тарілку і залишаємо до повного охолодження.
  7. У чашу міксера кладемо вершкове масло збиваємо і додаємо варену згущенку. Важливо! І масло і згущене молоко повинні бути однієї температури, інакше маса розшарується.
  8. Готовий корж добре охолоджуємо і дістаємо з форми. Розрізаємо на 2 частини.
  9. Першу частину коржа кладемо на блюдо і добре просочуємо. Точно також чинимо з другим коржем.
  10. Беремо прошарок з кокосової стружки і перекладаємо на перший корж, розподіляємо. Потім викладаємо частину крему і кладемо на кокосову стружку. Зверху накриваємо другим коржем.
  11. Готовий торт зверху і з боків промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на всю ніч. Готовий торт присипаємо какао-порошком і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.