Шоколадний торт “Мулатка” — він принесе задоволення з першого шматочка
У випічки є невеликий кокосовий прошарок, який надає йому легку екзотичну нотку. А сам тортик сподобається тим, хто любить все шоколадне.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.
Необхідні продукти для просочення:
- 1 стакан коньяку
- 1 склянка цукру
Для коржів:
- 6 курячих яєць
- сіль
- 160 грам цукру
- 150 грам пшеничного борошна
- 50 грам какао-порошку
- 20 грам крохмалю
- 10 грам розпушувача
- 20 грам рослинної олії
Для кремового прошарку:
- 50 грам вершкового масла
- 300 грам згущеного молока
- 150 грам кокосової стружки
Для крему:
- 220 грам вершкового масла
- 1 банку вареного згущеного молока
Починаємо приготування:
- У невелику каструлю вливаємо коньяк і додаємо цукор. при бажанні коньяк можна замінити звичайною водою. Каструлю ставимо на плиту і кип’ятимо сироп 15 хвилин.
- У чашку вбиваємо курячі яйця і збиваємо 2 хвилини до приємного білого кольору. Додаємо до них дрібку солі і цукор. Збиваємо 1-2 хвилини.
- У готову масу просіваємо борошно пшеничне, крохмаль, розпушувач і какао-порошок. Все добре перемішуємо лопаткою. У масу вливаємо олію і перемішуємо.
- Змащуємо форму для випічки рослинною олією і виливаємо тісто. Відправляємо в духовку, розігріту до 180 градусів і випікаємо протягом 30-40 хвилин.
- Приготуємо крем. У сковороду кладемо вершкове масло і розтоплюємо, додаємо до нього згущене молоко і кокосову стружку. Все перемішуємо і уварюємо на середньому вогні до загустіння, постійно помішуючи.
- Готову масу перекладаємо в тарілку і залишаємо до повного охолодження.
- У чашу міксера кладемо вершкове масло збиваємо і додаємо варену згущенку. Важливо! І масло і згущене молоко повинні бути однієї температури, інакше маса розшарується.
- Готовий корж добре охолоджуємо і дістаємо з форми. Розрізаємо на 2 частини.
- Першу частину коржа кладемо на блюдо і добре просочуємо. Точно також чинимо з другим коржем.
- Беремо прошарок з кокосової стружки і перекладаємо на перший корж, розподіляємо. Потім викладаємо частину крему і кладемо на кокосову стружку. Зверху накриваємо другим коржем.
- Готовий торт зверху і з боків промазуємо кремом і прибираємо в холодильник на всю ніч. Готовий торт присипаємо какао-порошком і подаємо до столу.
Приємного апетиту!