Шоколадний мус “два кольори” – пікантний десерт
Шоколадний мус «два кольори» – це пікантний десерт, який готується швидко і без випічки. Простіше не придумаєш! Смачний десерт всього з трьох інгредієнтів. Всього кілька хвилин Вашого часу.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка
Необхідні продукти:
- чорний шоколад – 100 гр.
- білий шоколад -100 гр.
- вершки (не менше 30%) – 500 мл.
Отже, почнемо з шоколаду. До речі, нам знадобляться два види шоколаду, звичайний чорний шоколад і молочний шоколад. Насправді, для мусу діє одне важливе правило: «Твій мус буде настільки смачний, наскільки буде якісний твій шоколад». Нарізаємо плитку чорного шоколаду на дрібні шматочки.
А тепер нарізаємо білий шоколад.
Складаємо шоколад в окремі невеликі, але глибокі тарілки. Тепер займемося вершками. Краще брати рідкі вершки не менше 30 відсотків жирності. Виливаємо трохи вершків в каструлю і нагріваємо.
Доводимо до кипіння вершки і тепер гарячими вершками заливаємо чорний і білий шоколад.
Постарайтеся розлити вершки рівно навпіл в обидві порції шоколаду. Зачекайте пару хвилин, щоб шоколад трохи розтопився і тепер за допомогою ложки ретельно перемішуємо шоколад і вершки. Насправді, повинна вийде гладка і досить рідка маса. Тепер потрібно щоб шоколадно – вершкова маса повністю охолола. Тим часом займемося вершками, які залишилися. Вони повинні бути охолодженими, щоб добре і швидко збити. Вершки збиваємо за допомогою міксера кілька хвилин, щоб з’явилися м’яка щільна маса.
Збиті вершки розділяємо на дві рівні частини. В одну частину виливаємо білий шоколад, і добре міксером збиваємо до однорідності.
У другу половину вершків виливаємо чорний шоколад і теж збиваємо до однорідності близько хвилини.
Беремо зручний посуд для подачі, і викладаємо спочатку темний шар, а зверху викладаємо білий шар. Відправляємо десерт в холодильник на 3-4 години, щоб він став щільніший за текстурою і набагато смачніший.
Готовий десерт прикрашаємо шоколадною стружкою.
Ніжний повітряний шоколадний десерт готовий.