Повітряні пончики на кефірі за 15 хвилин – готую за рецептом моєї бабусі
Цей рецепт колись давно я випросила у бабусі. Дуже вже я любила пончики, які вона для нас готувала. Зараз вже і вся моя родина не уявляє свого життя без них. Для мене, крім приголомшливого смаку, важливо те, що готуються вони буквально 15-20 хвилин. Часто я смажу їх на сніданок, діти дуже люблять так снідати.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Школа Життя
Що потрібно:
- Кефір – 250 мл
- Яйця – 1 штука
- Цукор – за смаком
- Сіль – 1 дрібка
- Борошно – 3 склянки
- Сода – ½ чайної ложки
- Соняшникова олія – приблизно 1 склянка
- Цукрова пудра – для посипання
Готуємо пончики
Бабуся готувала такі пончики на сільському кисляку, але я тепер беру кефір. Краще густий і жирний. Його виливаю в глибоку миску, додаю соду, даю кефіру і соді вступити в реакцію. Кефір повинен збільшитися в об’ємі. Вбиваю туди яйце, додаю сіль і цукор, все перемішую. До речі, кожен раз цукру я кладу різну кількість, в залежності від настрою. Іноді хочеться, щоб вони були солодкими, а іноді я зовсім не кладу цукру, і пончики теж виходять дуже смачними.
Борошно обов’язково потрібно просіяти, тільки тоді пончики вийдуть повітряними. Замішую м’яке тісто, щоб воно не липло до рук. Розкачую його в великий пласт товщиною приблизно 1 см. Для зручності тісто можна розділити на кілька частин і розкатувати їх по черзі. Тепер келихом або кухлем вирізаю кола, а всередині кожного кола за допомогою чарки роблю виїмку. Залишки тіста знову розкачую.
На сковороді заздалегідь розігріваю олію. Її має бути багато, щоб пончики були ним покриті практично повністю. Обсмажую їх з двох сторін до золотистого кольору. Викладаю пончики на тарілку і відразу, поки вони гарячі, посипаю цукровою пудрою. Подаю з чаєм.
Спробуйте приготувати пончики саме так, і ваша сім’я буде в захваті.