Вишуканий кекс “Горіхова мазурка” із сухофруктами

Від такого смачного десерту ніхто не відмовиться, адже у ньому так багато корисних компонентів.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media

Інгредієнти

  • волоські горіхи — 1 склянка;
  • курага — 0,5 склянки;
  • чорнослив — 0,5 склянки;
  • родзинки — 0,5 склянки;
  • борошно — 1 склянка;
  • яйця курячі — 3 шт.;
  • цукровий пісок — 1 склянка;
  • маргарин — 100 г;
  • сода гашена — 0,5 ч. л.;
  • сік половини лимона;
  • мед — 2 ст. л.

Приготування

  1. Чорнослив і курагу ріжемо на дрібні шматочки. Родзинки промиваємо і висушуємо. Волоські горіхи рубаємо ножем.
  2. Розбиваємо у миску яйця, додаємо цукор. Перемішуємо їх віночком (не міксером!) до однорідного стану. Поступово додаємо борошно, перемішуємо віночком. Додаємо соду, гашену оцтом, у тісто.
  3. Виливаємо у тісто розтоплений маргарин. Додаємо лимонний сік і рідкий мед. Тепер додаємо порубані сухофрукти та горіхи. Усе перемішуємо.
  4. Переливаємо тісто у форму, змащену маслом. Запікаємо у духовці за температури у 150-160 градусів до утворення скоринки, близько 35 хвилин.

Смачного!

Не вдається скопіювати.