Краківський сирник — смачна випічка зі своєю родзинкою

Рецепт цього пирога почасти нагадує інші рецепти сирних пирогів, але все-таки є в ньому свої особливості, своя родзинка.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні інгредієнти для тіста

  • 125 г борошна;
  • 60 г цукрової пудри;
  • 60 г вершкового масла;
  • 2 яйця;
  • 0,5 ч. ложки ванільного екстракту (або 1 ч. ложка ванільного цукру);

Для начинки

  • 500 г кисломолочного сиру;
  • 4 яйця;
  • 125 г цукрової пудри;
  • 25 г крохмалю;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г родзинок;
  • 1 ч. ложка ванільного екстракту (або 8 г ванільного цукру);

Для глазурі

  • 70 г цукрової пудри;
  • 1-2 ст. ложки лимонного соку.

Як приготувати сирний краківський пиріг

  1. Просіваємо борошно, всипаємо цукрову пудру, розмішуємо. 2 яйця збиваємо. Приблизно половину яєчної маси ми додамо в тісто, а іншою половиною змажемо пиріг перед випічкою.
  2. Кладемо в борошно вершкове масло і розтираємо в крихту.
  3. Вливаємо половину яйця, ванільний екстракт і швидко замішуємо однорідне тісто. Довго місити тісто не потрібно, головне — домогтися однорідності, цього буде цілком достатньо.
  4. Загортаємо тісто в плівку і відправляємо на 1 годину в холодильник. Дістаємо тісто з холодильника і від усієї частини відокремлюємо приблизно 1/3.
  5. Загортаємо цю частину в плівку і поки прибираємо в холодильник. Решту тіста розкочуємо за розміром форми. При необхідності користуємося борошном. Тісто виходить зовсім тоненьким.
  6. Акуратно, за допомогою качалки переносимо тісто на форму. Розподіляємо тісто таким чином, щоб дно і боки форми були повністю покриті.Якщо раптом десь тіста не вистачило, то можна взяти шматочок і прикріпити його там, де потрібно. Форму з тістом поки прибираємо в холодильник і займемося приготуванням сирної начинки.
  7. Протираємо сир через сито або просто розминаємо товкачем до однорідного стану. Кладемо в сир м’яке вершкове масло кімнатної температури. Курячі яйця поділяємо на білки і жовтки. Жовтки кладемо в сирну начинку, а білки складаємо в окрему ємність. Ще раз розминаємо до однорідної маси. Всипаємо цукрову пудру, розмішуємо, додаємо ванільний екстракт, просіюємо крохмаль. Все добре розмішуємо. В результаті виходить негуста сирна маса. Додаємо родзинки та розмішуємо.
  8. До яєчних білків додаємо дрібку солі і збиваємо, поступово збільшуючи швидкість обертання міксера, до стійких піків.
  9. Акуратно вводимо збиті білки в сирну масу. Все робимо у кілька прийомів, рухаючись лопаткою знизу вгору. В результаті виходить легка, повітряна сирна маса.
  10. Форму з тістом дістаємо з холодильника, виливаємо сирну масу, розрівнюємо. Якщо є бажання тісто підрівнюємо, зрізаємо на 1-1,5 см вище сирної начинки.
  11. Відкладену третину тіста розгортаємо і нарізаємо на смужки. Викладаємо зверху сирної начинки.
  12. Відкладеним яйцем змащуємо пиріг. Випікаємо в попередньо розігрітій до 160-170 ° С духовці приблизно 50-60 хвилин до готовності.
  13. Залишаємо пиріг у формі повністю охолонути, потім акуратно дістаємо з форми та перекладаємо на блюдо.
  14. Готуємо глазур. До цукрової пудри поступово додаємо лимонний сік і розмішуємо до отримання однорідної маси. Наносимо цукрову глазур зверху і залишаємо ще хвилин на 20, для того щоб глазур повністю застигла.

Не вдається скопіювати.