Незвичне поєднання: запечена скумбрія з хурмою та апельсинами

Звичайно, страви з багаття завжди смачніші, але і вдома, в духовці, цілком можна запекти таку рибу. Готується просто і швидко, без зайвої метушні. На наш погляд, це ідеальний святковий рецепт.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • 2 скумбрії,
  • 2 апельсини,
  • 2 хурми,
  • 6 зубчиків часнику,
  • 3 лаврових листочки,
  • 30 мл рослинної олії,
  • 50 мл білого сухого вина,
  • сіль, перець за смаком.

Приготування

Головку часнику розділити на зубчики, почистити та роздавити.

Апельсин і хурму вимити та нарізати шматочками.

У форму для запікання викласти подрібнений часник, шматочки апельсину і хурми. Додати лавровий лист, сіль, чорний перець.

Відріжте у скумбрії голову, плавники та попатрайте живіт. Потрібно відзначити, що з замерзлою рибою робити всі ці процедури набагато простіше, аніж зі свіжою. Обов’язково видаліть темну плівку з черева, щоб риба не гірчила.

Розріжте рибу на шматки, викладіть у форму для запікання. Поливши зверху рослинною олією, а потім акуратно вливаємо у форму біле сухе вино. Випікайте рибу в заздалегідь розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин до готовності.

Ось і все, ароматна скумбрія з фруктами готова. Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.