Маринована капуста за добу — з вечора залив — до обіду готова!

З настанням холодних зимових днів у багатьох виникає бажання поласувати смачними маринованими овочами! Але чекати кілька днів, поки порізані овочі замаринуються зовсім не хочеться. В такому випадку вам на допомогу прийде рецепт приготування маринованих овочів всього за добу. Уже через день у вас будуть хрусткі, чудові овочі. Зберігаються вони в холодильнику і з часом стають все більш хрусткими. Але думаю довго вони у вас не затримаються.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Пошепки

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна -1,5 кг.
  • Буряк — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Часник — 1 шт.
  • Вода — 1,4 л.
  • Цукор — 150 г.
  • Сіль — 3 ст. ложки.
  • Оцет — 100 мл.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Перець духмяний — 5 шт.
  • Чорний перець (горошком) — 5 шт.

Приготування:

  1. Для початку, потрібно нарізати капусту невеличкими кубиками, а буряк та моркву натерти на тертці.
  2. Для приготування маринаду нам потрібно змішати у воді: сіль, цукор, обидва види перцю, а також лавровий лист.
  3. Дану суміш ми ставимо на вогонь та доводимо до кипіння, після цього продовжуємо варити ще 1 хвилинку. Забираємо суміш з плити та вливаємо оцет 9%.
  4. Викладаємо в нашу банку: капусту, моркву, буряк, рубаний часник, а потім знову капусту, буряк і часник.
  5. Не забувайте кожен шар ретельно притискати. Коли все готово, заливаємо овочі маринадом та чекаємо, поки баночки охолонуть. Мариновані овочі ставимо в холодильник на одну добу!

Подаємо мариновані овочі до основних страв, замінюємо ними салати та соління — смачного!

Не вдається скопіювати.