Навчаємося визначати ступінь обсмажування стейка за допомогою цих 3-х способів

Визначати ступінь обсмажування м’ясного стейка одним дотиком пальця без труднощів можуть, мабуть, тільки визнані кухарі. Вся справа в їхньому досвіді і щоденній роботі на кухні. А ось починаючим кулінарам, звичайно, теж можна навчитися цій майстерності, важливо озброїтися секретними знаннями. У першу чергу, слід чітко розуміти, що кожна ступінь прожарювання відрізняється часом приготування, за рахунок якого м’ясо отримує свій характерний смак і вигляд.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Таким чином, виділяють три способи зрозуміти, наскільки присмажився м’ясний стейк:

Вимірювальний

У глиб м’ясного шматка поміщають кулінарний термометр, на табло якого відобразиться температура. Виходячи з показників, можна говорити про один із видів прожарювання. Так, 45-50 °С — це Rare, 55 °C — це Medium Rare, 60 °C — це Medium, 65 °C — це Medium Well, 70-80 °C — це Well Done. Даний метод підходить для починаючих кухарів, які тільки вчаться майстерності і поки довіряють видимим показникам;

Візуальний

Будь-який професіонал скаже, що тривалість готовності впливає на колір, смак і м’якість м’яса. Щоб зрозуміти, до якої міри присмажився стейк, достатньо розрізати його навпіл і подивитися на колір м’якоті і колір зовні. Ступінь Rare — це завжди бордовий колір зовні, а червоний всередині, Medium Rare — це підрум’янене м’ясо, але з рожевою серединою. А ось Medium Well — м’ясо з рум’яною скоринкою, але з сіро-коричневою серединкою. Ступінь Well Done підходить любителям темно-коричневого м’яса і зовні, і всередині;

Другий спосіб досить хороший, проте не дає зрозуміти, наскільки жорстким або м’яким став м’ясний стейк, але є професійна техніка визначення, яка дуже популярна серед досвідчених кухарів.

Дотиковий

Достатньо просто доторкнутися великим пальцем відкритої і розслабленої долоні до поверхні стейка, щоб розпізнати ступінь Rare, а якщо з’єднати вказівний палець із великим, то визначається Medium Rare. Ступінь Мedium Well легко розпізнати, притиснувши великий палець до середнього, а ось при стислому великому пальці і мізинці визначаємо ступінь Well Done. Такий спосіб практично ідеальний і точний.

Досвідчені кулінари рекомендують усім новачкам з особливою відповідальністю підходити до сировини для гриля, оскільки від її якості безпосередньо залежать смакові властивості готового м’яса. Найкраще — не шкодувати грошей і купувати перевірені марки, щоб потім не розчаровуватися в момент трапези.

Не вдається скопіювати.