Сирники в духовці: без масла з мінімальною кількістю борошна
Сьогодні хочу поділиться рецептом сирників в духовці. Готуються без масла і з мінімальною кількістю борошна, але при цьому не розпливаються під час випічки, виходять із золотистою апетитною скоринкою зверху і ніжні всередині – це дуже і дуже смачно. Спробуйте цю смакоту, я хочу, щоб цей рецепт став і Вашим улюбленим. Тим більше готується дуже просто.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Необхідні продукти:
- Сир – 500 г.
- Яйце – 1 шт.
- Крохмаль – 2 ст.л. (40г)
- Борошно – 1,5 ст.л. (20г)
- Цукор – 2 ст.л.
- Ванільний цукор – 10 г.
- Розпушувач – 1/3 ч.л.
- Сіль – 1/3 ч.л.
- Кокосова стружка – для обвалювання (40 г)
Покроковий процес приготування сирників
І так беремо сир, потрібно, щоб він був не сильно вологий, я обов’язково його віджимаю. Вага віджатого сиру у мене 500 грам.
Кладемо віджатий сир в миску, якщо у Вас сир крупинками, можна пробити блендером, додаємо сіль 1/3 ч.л., розбиваємо 1 яйце, додаємо 2 ст.л. цукру, 1 пачку ванільного цукру, додаємо 2 ст.л. картопляного крохмалю без гірки, 1,5 ст.л. муки. 1/3 ч.л. розпушувача.
Тепер все добре перемішуємо. Маса повинна вийде пластичною і добре тримати форму. Якщо у Вас виходить рідка маса, значить Ви недостатньо віджали сир, в такому випадку потрібно додати ще борошна і крохмалю. Але я все таки хочу повторитися краще сир добре віджимати, чим менше муки тим більше смак буде сирний.
Вологими руками формуємо колобочки у мене вагою приблизно по 60 грам.
Тепер обвалюємо в кокосовій стружці. Завдяки такому паніруванню готові сирники будуть апетитного золотистого кольору і будуть добре тримати форму.
Кладемо на деко застелене папером для випічки. Ставимо в розігріту духовку і готуємо при 180 градусах 20-25 хвилин, орієнтуйтеся по своїй духовці.
Готові сирники виймаємо з духовки, і можна відразу приступати до дегустації. Ось такі вони виходять гарні і апетитні.
Рецепт не складний, за бажанням можна зробити заготовки і заморозити, потім коли потрібно запекти в духовці.
Подати можна посипавши цукровою пудрою.