Пиріг з вишнею на кефірі – простий і смачний рецепт
Пишний, м’який і смачний пиріг з вишнею можна з легкістю приготувати на кефірі, кисломолочний продукт може бути вчорашній – для випічки це ідеально.
Про це пише Мій Світ, за матріалами Школа Життя
Інгредієнти:
- Кефір – 250 г.
- Борошно пшеничне – 300 г.
- Цукор – 120 г.
- Яйця курячі – 1 шт.
- Розпушувач для тіста – 1 ч. л.
- Вишні (свіжі або заморожені) – 250 г.
Як приготувати пиріг з вишнею:
1. Кефір кімнатної температури влийте в глибоку ємність, вбийте куряче яйце, ретельно перемішайте. Кефір підходить будь-якої жирності, який у вас буде вдома – від 0,1-2,5%.
2. Додайте розпушувач і знову все перемішайте. З розпушувачем пиріг стане пишним.
4. Слідом додайте цукор, щоб пиріг вийшов солодким і смачним.
5. Тісто перемішайте, щоб не було грудочок – консистенція повинна стати як сметана. Тісто не забивайте борошном, туге тісто не підніметься і буде твердим.
6. Наповніть форму для випічки рідким тісто, а зверху хаотично викладіть свіжу вишню, почищену від кісточок. Заморожені ягоди також можна взяти, тільки їх заздалегідь необхідно розморозити і злийте надлишки рідини.
7. Випікайте пиріг у розігрітій до 180С духовці, тісто добре підніметься, буде рум’яним.
Нарізавши на порційні шматочки подавайте до столу. Заваріть смачний чай або каву.