Салат «Ніжність» – це приголомшлива свіжість і вишуканий смак

Для подачі на святковий стіл цей салат краще викласти шарами, а якщо хочете швидше, то можна всі інгредієнти перемішати, смак від цього не зміниться.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Вподобайка

Інгредієнти

  • куряча грудка 300 гр.
  • картопля 3 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • яйця варені 3 шт.
  • сир твердий 150 гр.
  • капуста пекінська 150 гр.

Заправка:

  • сметана – 3 ст. л.
  • гірчиця – 1 ч. л.
  • сіль, перець за смаком
  • або майонез 3 ст. л.

Маринад для цибулі:

  • сіль 0,5 ч. л.
  • цукор 1 ч. л.
  • оцет (виноградний або яблучний) 1 ст. л.
  • кип’яток 100 мл.

Отже, помиту картоплю я обертаю в фольгу і запікаю в духовці півгодини при температурі 200 градусів.

До речі, разом з картоплею я запікаю і курячу грудку, теж у фользі і теж півгодини.

Звичайно і картоплю і грудку можна відварити, але так, в духовці виходить набагато смачніше, спробуйте. Тепер цибулю.

Нарізану цибулю перекладаю в глибоку тарілку, додаю сіль і цукор, наливаю яблучний або виноградний оцет, добре все розмішую.

Тепер заливаю цибулю кип’ятком, розмішую і залишаю до повного охолодження.

Запечена очищену картоплю натираю на великій тертці.

Тепер натираю на великій тертці яйця, відварені круто. Я раджу всі інгредієнти саме натерти на тертці, а не нарізати, так салат виходить смачніше.

Тепер твердий сир, теж натираю, але вже на дрібній тертці. Насправді, беріть будь-який твердий сир, який Вам найбільше подобається за смаком. Головне, щоб сир був правильним.

Нарізаємо запечену курячу грудку на дрібні шматочки.

Залишилося нарізати пекінську капусту.

Все, тепер буду збирати салат. Для цього я скористаюся роз’ємним кулінарним кільцем, але якщо у Вас немає такого кільця, можна зібрати салат просто на тарілці. Нижнім шаром укладаю картоплю, натерту на тертці. Викладаю на картоплю шар майонезу або соусу.

Потім викладаю мариновану цибулю. Насправді, я її попередньо віджала. Зверху на цибулю викладаю куряче філе. Зверху на шар з куркою знову викладаю майонез або соус. Тепер яйця. І знову майонез або соус.

Верхній шар – це тертий сир. Зверху на салат викладаю пекінську капусту.

Готовий салат виймаю з форми і можна подавати. Салат «Ніжність» виходить дуже смачним і ситним.

Не вдається скопіювати.