Ніжний десерт “Бите скло”
Десерт Бите скло – це ніжний і легкий желейний десерт. Готується він дуже просто і швидко, основний час йде на застигання всіх складових. Торт чудово тримає форму, ріжеться на рівні шматочки, дуже красиво виглядає в розрізі. Такий десерт подобається маленьким дітям за смаком, консистенцією і зовнішнім виглядом.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Скарбничка рецептів
Підготуйте необхідні продукти за списком:
- Сухе желе – 4 кольори по 90 г.
- Вода – 1600 мл (по 400 мл на 1 пакетик 90 г.)
- Сметана густа – 600 г.
- Желатин – 25 г.
- Вода – 250 мл.
- Цукрова пудра – 300 г.
- Ванільний цукор – 0,5 ч.л.
Як приготувати десерт Бите скло
Візьміть 4 сухих желе, бажано різних кольорів – червоний, зелений, помаранчевий і жовтий. Можна використовувати тільки 3 кольори. Вміст кожного пакетика висипте по різних ємкостям, наприклад, в скляні банки. Залийте суху речовину гарячою водою (кип’ятком), в кожну банку по 400 мл рідини. Ретельно перемішуйте до повного розчинення крупинок.
3. Рідину червоного кольору після охолодження перелийте в форму. Краще взяти плоску прямокутну або квадратну форму, щоб застигле желе було зручніше нарізати на кубики.
4. Зелену рідина вилийте в аналогічну форму.
5. Теж саме виконайте з іншими кольорами. Форми поставте в холодильник до повного застигання мінімум на 4 години. Щоб желе не просочувалося сторонніми запахами, їх краще накрити харчовою плівкою.
6. Застигле желе різних кольорів акуратно дістаньте з формочок і наріжте невеликими кубиками.
7. Желатин (25 г.) залийте водою (250 мл.) кімнатної температури, ретельно перемішайте, відставте в сторону на 10 хвилин для розбухання. Потім підігрійте рідину в мікрохвильовій печі, щоб крупинки повністю розчинилися. Також можна розчинити їх на слабкому вогні.
8. У густу сметану всипте цукрову пудру і ванілін, збийте міксером до отримання пишної маси.
9. Після в сметану влийте остиглий рідкий желюючий склад, ретельно перемішайте.
10. Кубики желе укладіть в глибоку об’ємну форму, залийте їх сметаною. Можна це робити шарами.
11. Сметану і желейні кубики перемішайте, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник до повного застигання мінімум на 4 години.
12. Коли десерт застигне, ємність буквально на пів хвилини опустіть в кип’яток, щоб маса відстала від стінок. Переверніть десерт на плоску тарілку і подавайте до столу. Смачного!