Смачно та швидко: круасани зі згущеним молоком
Листкова або дріжджова апетитна булочка з начинкою у формі рогалики за кілька століть встигла підкорити не тільки Францію, але стала відома в усьому світі. З деяких пір круасани з листкового тіста зі згущеним молоком або іншою начинкою користуються великою популярністю і у нас: купити їх можна повсюдно, але і спекти самому теж нескладно. Особливо якщо ви для цього використовуєте готове тісто, куплене в магазині.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media
Начинку можна використовувати будь-яку: солодку або несолодку.
Кількість порцій 4-6
- листкове тісто 300 г
- яєчний жовток 1 шт.
- варене згущене молоко 1/2 банки
інгредієнти для круасанів з листкового тіста зі згущеним молоком
Як приготувати:
Тісто можна використовувати листкове дріжджове або не дріжджове. Зрозуміло, з дріжджовим круасани вийдуть більш пишними. Тісто треба розморозити при кімнатній температурі. Як тільки розм’якшиться, через хвилин 30-40, можна з ним працювати; якщо розморожувати буде довго і без упаковки, може підсохнуть, і тоді вироби не вийдуть настільки гарними.
Без жовтка можна і обійтися, але з ним круасани придбають апетитний золотистий вид.
Далі треба качалкою розкачати тісто в прямокутник товщиною приблизно 4 мм. Якщо тісто ви купуєте пластами, проблем взагалі ніяких, можна не розгортати, а відразу різати на трикутники однакового розміру, не надто маленькі: від розміру цих трикутників буде завити розмір круасанів.
Потім на основу кожного трикутника покласти трохи начинки. Це може бути не тільки варена згущене молоко, а й шоколад, джем, тертий сир або інша на ваш смак. І взагалі при бажанні можна зовсім обійтися без начинки.
Тепер залишилося згорнути трикутники від основи до вершини, надати форму півмісяця і викласти їх на змащене деко вістрям верхівки вниз. Змастити збитим яйцем і відправити в духовку. Вироби з дріжджового листкового тіста можна залишити на деякий час, щоб піднялися. Випікати круасани при 180-200 градусах потрібно 15-30 хвилин, в залежності від духовки.
Гарячі круасани з листкового тіста зі згущеним молоком вийняти з духовки, остудити і подавати до чашечки кави або чаю в теплому вигляді.