Ароматні курячі стегенця в аджиці з картопляним гарніром

Проста страва для щоденного меню. Приготувати її зможе навіть недосвідчений кулінар. Стегенця виходять ароматні і соковиті. А картопля виступає для них прекрасним гарніром.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Необхідні продукти:

  • 4 курячих стегна
  • 1 кілограмів картоплі
  • 1 цибулина
  • 4 зубчики часнику
  • 1 столова ложка аджики
  • сіль, перець за смаком
  • рослинна олія

Починаємо приготування:

  1. У чашку кладемо сіль, рослинну олію (2 ст.л.), аджику, часник (пропущений через прес), чорний перець і все добре перемішуємо.
  2. Курячі стегенця ретельно обмазуємо приготованим маринадом. Накриваємо їх пакетом і залишаємо маринуватися на 15-20 хвилин.
  3. Цибулю чистимо і нарізаємо дрібними шматочками.
  4. Картоплю очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками. Додаємо до м’яса і добре перемішуємо. Потім стегна відкладаємо в сторону.
  5. До картоплі додаємо цибулю і добре перемішуємо.
  6. Форму для випічки добре змащуємо олією і кладемо в неї картоплю. Зверху розкладаємо курячі стегна.
  7. Розміщуємо форму в рукав для запікання і щільно закриваємо.
  8. Відправляємо заготовку в духовку, розігріту до 180 градусів. Запікаємо протягом 1 години.
  9. Через відведений час дістаємо страву з духовки, розрізаємо пакет і відправляємо назад. Запікаємо ще 10-15 хвилин для отримання рум’яної скоринки. А потім подаємо до столу.

Подайте до нього простий салат і смачна вечеря готова.

Смачного!

Не вдається скопіювати.