Оладки на йогурті: виходять ніжними і пишними, з хрусткою скоринкою

Оладки на йогурті — це досить смачна і проста страва, на приготування якої у вас піде не більше 20-25 хвилин. На відміну від оладок на кефірі або сметані, оладки на йогурті виходять більш ніжними і пишними. А якщо ви додасте в йогурт фрукти — рецепт заграє новими фарбами і страва здивує вас новим неповторним смаком.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Інгредієнти

  • 200 гр йогурту
  • 2 ст.л. цукру
  • 150 гр. борошна
  • 1 яйце
  • 7 гр ванільного цукру
  • 1/2 ч.л харчової соди
  • рослинна олія для обсмажування

Приготування

  1. У миску відповідного розміру викладаємо йогурт і всипаємо в нього соду. Необхідно почекати поки сода не погаситься і поки йогурт не збільшиться в об’ємі і в ньому з’являться бульбашки повітря. Ось тепер можна додавати всі інші інгредієнти і замісити густе однорідне тісто.
  2. На розігріту сковороду наливаємо рослинну олію і викладаємо тісто трохи менше столової ложки, можна допомагати собі ще однією ложкою. Ми залишаємо досить відстані між тістом, через те, що воно збільшиться в об’ємі. Готуємо на середньому вогні, або навіть на найменшому, щоб все пропеклося. Накриваємо кришкою і смажимо з одного боку, як тільки низ підрум’янився перевертаємо і смажимо до готовності під кришкою.

Готові оладки викладаємо на паперові рушники, щоб вбрався зайвий жир. Подаємо гарячими зі сметаною, варенням або шоколадом.

Приємного апетиту!

Не вдається скопіювати.