Готуємо так вже 40 років. Бабуся картоплю навчила готувати тільки так. Забутий сільський рецепт
Тушкована в печі картопля – це ароматна і смачна страва. Сьогодні печі є у одиниць, але в духовці можна зробити точно таку ж смакоту, використовуючи мій старий рецепт, який дістався у спадок від бабусі.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 4 шт;
- сало, 150 г;
- цибуля, 1 шт;
- сіль, перець, кавказькі трави та інші спеції за смаком;
- масло вершкове, 30 г;
- паприка, спеції для м’яса.
Процес приготування
Ще нам будуть потрібні скляні баночки по 500 г – вони будуть замість горщиків і сільських баняків, в яких будемо запікати страву.
Картоплю ріжемо невеликими шматочками.
Сало або підчеревину також ріжемо шматочками.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Змішуємо картоплю, сало, цибулю, заправляємо все сіллю, спеціями, перцем і травами.
Добре перемішуємо масу.
У сухі і чисті баночки розкладаємо по шматочку вершкового масла і заповнюємо картоплею з салом.
Масу добре трамбуємо, адже вона в процесі приготування, осяде.
Зверху кладемо шматочки вершкового масла і накриваємо баночки фольгою.
Відправляємо банки в холодну духовку, включаємо її на 180 градусів і запікаємо 1 годину.
Викладаємо картоплю в тарілки, можна ще посипати зеленню і часником і подавати з різними м’ясними та рибними закусками, салатами.
За смаком ви ще можете додати гриби, а масло замінити сметаною або вершками.