Апетитна картопля а-ля “Карбонара”: дуже смачно і ситно

Існує величезна кількість рецептів картопляних запіканок. Найчастіше для їх приготування йдуть в хід залишки картопляного пюре, що дуже зручно для економних господинь. Але ми пропонуємо використовувати картопляні кружечки.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Ukr.Media.

Соус, під яким запікають картоплю, дуже схожий на той, яким заправляють пасту “Карбонара”. Страва виходить дуже ніжною і водночас ситною — ідеальний варіант для сімейної вечері.

Замість індички можете взяти куряче філе, а бекон замінити копченою свинячою грудинкою. З сирів ідеально підійде пармезан або моцарела, але можете взяти будь-який інший твердий сир.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Картопля — 1 кг
  • Індичка — 150 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Сметана — 300 мл
  • Твердий сир — 100 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Сіль — за смаком
  • Чорний перець (мелений) — за смаком
  • Бекон — 50 г
  • Петрушка — за смаком
  • Вершкове масло — 1 ст. л.

Приготування:

  1. Наріжте очищену картоплю кружечками або великими кубиками і злегка відваріть в підсоленій воді (близько 10 хвилин). Можете відварити картоплю цілком, але не доводячи до готовності, і потім нарізати.
  2. З’єднайте сметану, тертий сир і яйце, злегка посоліть і поперчіть.
  3. Розігрійте сковорідку, розтопіть масло і обсмажте на ньому подрібнену цибулю. Наріжте індичку кубиками і теж відправте на сковорідку. Протушкуйте протягом 5-10 хвилин.
  4. Підсмажте на сухій сковорідці бекон або копчену свинячу грудинку.
  5. Викладіть шматочки картоплі в форму, змащену маслом. Залийте сметанною сумішшю, викладіть м’ясо і бекон. Запікайте 15 хвилин при 200 градусах, посипте петрушкою і готуйте ще 15 хвилин при 180 градусах.

Готову запіканку злегка остудіть і подавайте порційними шматочками зі свіжими овочами або як гарнір до запеченого м’яса.